Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αγγλία αρνείται να πληρώσει οφειλόμενους μισθούς σε 10 νεοσύλλεκτους αστυνομικούς
12:35 | 27/06/2024

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής ανακοίνωσης για τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση κατά την επέτειο της δολοφονίας του συναδέλφου μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ (17 Ιουνίου 2009), καταγγείλαμε ξανά την ακατανόητη ολιγωρία της πολιτείας στο μείζον ζήτημα της θωράκισης του αστυνομικού προσωπικού, ένας απροστάτευτος συνάδελφός μας έξω από την οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου δέχθηκε απόπειρα δολοφονίας με βόμβες μολότοφ, ενώ ήταν σκοπός - μόνος σε όχημα, όπως και ο Νεκτάριος ΣΑΒΒΑΣ!

Διαβάστε επίσης

Αυτή τη φορά, ο συνάδελφός μας στάθηκε ευτυχώς τυχερός, αφού πρόλαβε και βγήκε ζωντανός από το φλεγόμενο όχημα, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα!

Κύριε Αρχηγέ, πριν μερικές ημέρες σας είχαμε προειδοποιήσει ευθέως για τις παράνομες διαταγές που είναι αντίθετες με τα προβλεπόμενα για την εκπαίδευση και τη φύλαξη στόχων και σας παραπέμπουμε στο σχετικό βίντεο.

Είναι προφανές ότι δεν αρκούν πλέον οι αυτονόητες καταδίκες τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών. Ο συνάδελφός μας είδε το χάρο με τα μάτια του! Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αισθανθεί ο αστυνομικός ότι τον νοιάζεται η Ηγεσία του;

Είναι εγκληματικό, όταν υπάρχουν σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και προηγμένες επιχειρησιακές τακτικές κατόπτευσης, η διοίκηση να είναι «κολλημένη» σε παρωχημένες και άκρως επικίνδυνες αστυνομικές πρακτικές, δεδομένου ότι το αστυνομικό σώμα τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τίμημα ζωής. 

Προφανώς, τίποτε δεν έχετε διδαχθεί από το παρελθόν… Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να αναζητηθούν με έρευνα σε βάθος. Εκτός και αν τα προβλεπόμενα για τα μέτρα ασφαλείας και την έκθεση σε κίνδυνο κατά την υπηρεσία, είναι άνευ σημασίας και αξίας!!!

Τέλος, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον τραυματισμένο συνάδελφό μας και διαβεβαιώνουμε τον ίδιο όσο και κάθε άλλο αστυνομικό που βιώνει το φόβο και τον τρόμο σε σκοπιές – παγίδες θανάτου, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis