Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
18:19 | 04/04/2023

«Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε ευθύνη να επενδύσουμε στην προαγωγή της υγείας και στόχο να γίνουμε η πρώτη περιφέρεια υγείας», τόνισε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, στα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας στον Ασπρόπυργο, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον δήμο.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας χαράζει μία καινούργια στρατηγική στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών. Πανελλαδικά λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» με περισσότερες από 600.000 πράξεις ωφέλειας για τους πολίτες και 126.000 εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου.

Διαβάστε επίσης

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι «τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων» και πως αποτελούν σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν τη νόσο. Επεσήμανε την ευθύνη της Περιφέρειας να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό υλοποιείται μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Για τον ρόλο των ΚΕΠ παρατήρησε ότι στόχος τους είναι η ενημέρωση και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, (ο καρκίνος του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, το μελάνωμα, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρισμα κοιλιακής αορτής, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ, η άνοια), προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση σώσει ζωές.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η γενική διευθύυντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρία Κουρή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis