Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
10:21 | 26/07/2023

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

 

Διαβάστε επίσης

 

Προς:   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

             Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα:  «Αποζημίωση αστυνομικών οι οποίοι προσφεύγουν στις αναθεωρητικές ιατρικές Επιτροπές»

Κύριε Αρχηγέ,

Ένα από τα πολλά παράδοξα που εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται προκαλώντας εύλογες απορίες σε όλους μας, είναι και αυτό που αναφέρεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και αφορά στη διαφορετική αντιμετώπιση συναδέλφων αν και πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο και την ίδια διαδικασία.

Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η Ένωση με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Περιφέρεια και νομίμως ασκούν ένσταση κατά αποφάσεων ιατρικών Επιτροπών για να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο από την αναθεωρητική Επιτροπή, που συνεδριάζει στην Αθήνα, υποχρεούνται να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους, ενώ τα έξοδα καλύπτονται από την Υπηρεσία, μόνο όταν ο/η αστυνομικός παραπέμπεται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε, βεβαίως, ότι αυτό έχει καθιερωθεί από την Ηγεσία τεχνηέντως, ώστε να αποτρέπεται το δικαίωμα της προσφυγής του ενδιαφερομένου για επανεξέταση από τις αρμόδιες επιτροπές.

Σε κάθε περίπτωση κύριε Αρχηγέ, σας καλούμε να προβείτε στην άμεση διερεύνηση του θέματος, εξετάζοντας το αίτημα της Ένωσης για τροποποίηση της σχετικής υπ’ αριθμ. 2/72000/0022/2001 - ΦΕΚ Β-1702/18-12-2001 άρθρο 7-παρ.2-εδ.δ Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis