Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
στολες
19:57 | 18/05/2023

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την EΣΠEEΘ

 

Προς: Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Κοιν : ΜΜΕ

Θέμα: Στολή

Σχετ :

α. Π.Δ. 18/2015 ΦΕΚ 14/Α/22-01-2015

β. Απόφαση Υπ.Αριθμ. 7012/6/103 από 5/7/2009 (Β’-1426)

γ. Έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης Α.Π. 70/2021 30 Ιουλ 2021

δ. Έγγραφο ΓΕΣ/Β1(ΔΙΠΡΟ)

Σύμφωνα με το (δ) σχετικό όπως αυτό κοινοποιήθηκε σε μονάδες του ΣΞ ,καθορίστηκε ότι από την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 15 Οκτ 2023 , θα φέρεται κατά περίπτωση , η στολή θερινής περιόδου , η στολή υπ ́αριθμ. 9 (ασκή- σεων – εκστρατείας θα φέρεται με κατεβασμένα τα μανίκια . Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης επανέρχεται με την πρόταση της , όσο αφορά την τροποποίηση της στολής υπ ́αριθμ. 9 . Σύμφωνα με το (α) σχετικό έγινε η κύρωση του διακλαδικού κανονισμού στολών του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ. , όπου καθορίζονται όλες οι στολές που φέρει το Προσωπικό .

Σύμφωνα με το (β) σχετικό με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθορίστηκαν οι στολές που φέρουν το αστυνομικό προσωπικό. Στο Άρθρο 8 (στολή 8δ) κατόπιν διαταγής του διευθυντή της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ή ισοτίμου Υπηρεσίας, αντί του χιτωνίου τύπου υποδύτη, μπλούζα τύπου «πόλο» χρώματος βαθυκύανου, με βραχείες χειρίδες, επωμίδες και γιακά .

Ενδεικτικά υποβάλλουμε φωτογραφίες στρατιωτικού προσωπικού της Ιταλίας και της Ρουμανίας , όπου το προσωπικό τους φέρει μπλουζάκια τύπου ΠΟΛΟ με την θερινή στολή τους φέροντας όλα τα διακριτικά .

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στον Σ.Κ. στολών , πάρα μόνο εντός στρατοπέδων και όταν εκτελούν εξωτερικές εργασίες το προσωπικό δύναται να εργάζεται χωρίς το χιτώνιο .

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης προτείνει πάντα με γνώμονα την βελτίωση των εργασιακών συνθήκων του στρατιωτικού προσωπικού , την καθιέρωση θερινής στολής όπως του Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άλλων χωρών όπως παραπάνω , τύπου ΠΟΛΟ χακί χρώματος , όπου στους γιακάδες θα φέρεται τόσο ο βαθμός όσο και το όπλο , στο στήθος το ονοματεπώνυμο του στελέχους και στο μανίκι η ελληνική σημαία.

Εικόνα
στολες
Εικόνα
1

 

Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο όπως προβεί στην κατά την κρίση της ενέργειες.

Χειριστές Θέματος : Προέδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ. Επχίας(ΠΒ) Σαρρής Αθανάσιος 6985075297 , Ταμίας Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ Ανθλγός (ΠΒ) Όρκας Στέργιος ,6947849508

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Σαρρής

ΕΠΟΠ Επχίας(ΠΒ)

 Ο Γενικός Γραμματέας

Όλγα Κοντελίδου

ΕΠΟΠ Λχίας(ΝΟΜ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis