Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:01 | 14/02/2023

Πέθανε ένας αγαπητός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης και ένας δημοκρατικός αξιωματικός του Στρατού, ο Ταξίαρχος ε.α  Ευάγγελος Γ. Παπαμαστοράκης. Ο εκλιπών προέρχεται από την ιστορική οικογένεια της Βιάννου η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή και προσφορά στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και ευρύτερα στον νομό Ηρακλείου.

Ο θάνατος του Ευαγγέλου Παπαμαστοράκη επήλθε στα 92 του χρόνια μετά από σύντομη ασθένεια, ενώ η υγεία του είχε κλονιστεί τα τελευταία χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης του δικηγόρου Ελένης Παπαμαστοράκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του  Άγίου Τίτου  αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 3.00 μμ (η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 2μμ) και η ταφή θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο.

Στο βιογραφικό του Ευάγγελου Παπαμαστοράκη αναφέρεται ότι προέρχεται από την  ιστορική οικογένεια της Βιάννου, οτι γεννήθηκε στα Καστελλιανά και έζησε τα παιδικά του χρόνια στα Καλύβια Μονοφατσίου.

Με πατέρα αντάρτη στην Γερμανική κατοχή και με πέντε αδέλφια.

Ευάγγελος Παπαμαστοράκης ταξίαρχος ε.α.

Άριστος μαθητής , με γονείς αγρότες και δουλεύοντας στα χωράφια πέρασε στην Σχολή Ευελπίδων.

Υπηρέτησε σε όλη την καριέρα του ως αξιωματικός του Πεζικού σε συνοριακές μάχιμες μονάδες και φυλάκια στα σύνορα με Τουρκία , Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία σε εποχές έντασης με τους γείτονες μας.

Έβρος , Ορεστιάδα , Παρανέστι Δράμας, Δράμα , Κιλκίς, Σέρρες, Πορόϊα Σερρών και μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο .

Στο τέλος της καριέρας του μετατέθηκε στην ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο όπου και αποστρατεύθηκε ως ταξίαρχος .

Αποφοίτησε από όλα τα στρατιωτικά Σχολεία και παρέμεινε ακλόνητος στις ηθικές αξίες του και ιδέες , Δημοκρατικός Αξιωματικός πιστός στην πατρίδα και το καθήκον σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Αγαπητός στους συναδέλφους του και τους στρατιώτες του , πάντα δίπλα τους σαν πατέρας και στήριγμα τους.

Νυμφεύθηκε με την Σφακιανής καταγωγής δασκάλα Στέλλα Προκοπάκη και απέκτησε τρία παιδιά.

Τον Γιώργο Οφθαλμίατρο, την Ελένη δικηγόρο της οποίας ο χαμός προ τετραετίας του κλόνισε την υγεία και την Κατερίνα φιλόλογο .

Ευτύχησε να αποκτήσει τέσσερα εγγόνια.

Έμεινε όρθιος μέχρι το τέλος της ζωής του και απεβίωσε μετά από σύντομη ασθένεια σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του και του πολλούς αγαπημένους φίλους του.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis