Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Easy Education
16:53 | 01/05/2023

Η σημασία της Εφαρμοσμένης Εγκληματολογίας στην εκπαίδευση των στρατιωτικών και των αστυνομικών είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Το έγκλημα παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας και απαιτεί σταθερή προσοχή και διαχείριση.

Οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του εγκλήματος, και ως εκ τούτου, η επιμόρφωση τους στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων, όπως η αντιμετώπιση βίας και η διαχείριση κρίσεων. Επιπλέον, η συνεχής επιμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας τους και παρέχει επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια παρέχουν τη δυνατότητα στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους.

Η επιμόρφωση στην “Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία Στο μυαλό ενός Δράστη” είναι σημαντική όχι μόνο για τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς, αλλά και για άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα της ασφάλειας, όπως οι δικηγόροι, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ και οι επαγγελματίες της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της αύξησης των εγκληματικών ενεργειών και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. Οι επαγγελματίες της ασφάλειας πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διάφορες καταστάσεις και πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιδρούν αποτελεσματικά σε αυτές τις καταστάσεις.

Τα σεμινάρια και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που παρέχουν εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία είναι ένας τρόπος για τους επαγγελματίες της ασφάλειας να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να εξελίσσονται.

Το συγκεκριμένο μοριοδοτούμενο σεμινάριο, “Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία Στο μυαλό ενός Δράστη”  ενισχύει το προφίλ του εν δυνάμει επιμορφωμένου τόσο για τη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τη συντήρηση αυτής μιας και στη σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα το έγκλημα συνυπάρχει.

Σημαντικό κομμάτι για την ανάδειξη της ανάγκης της εκπαίδευσης του συνόλου της κοινωνίας για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο αποτελεί επίσης η προσέγγιση της δικαστικής εισαγγελίας αλλά και το στίγμα που μπορεί να αφήσει ένα έγκλημα στο σύνολο της κοινωνίας. Η ανάλυση επίσης καθημερινών ζητημάτων, όπως η ενδοοικογενειακή βία ή το εταιρικό και οικονομικό έγκλημα θα ενισχύσει ακόμα ακόμα την ικανότητα αναγνώρισης και αποτροπής ενός εγκλήματος.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς και να εξετάσουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις των αρχών της επιβολής του νόμου και των ειδικευμένων επαγγελματιών, όπως οι δικαστές και οι ψυχολόγοι. Επιπλέον, θα διερευνήσουν τη σημασία της ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδίου για την πρόληψη του εγκλήματος, την αποτροπή του και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Έτσι λοιπόν, μελετώντας κανείς την εγκληματολογία, αποκτά πλεονέκτημα γιατί θα έχει αποκτήσει οικειότητα με την αναγνώριση ενός εγκλήματος άρα θα μπορεί να αποτρέψει μία παράτυπη πράξη ή να αντιμετωπίσει έναν εγκληματία.

Μην χάνεις χρόνο! Ολοκλήρωσε την εγγραφή σου άμεσα!

Με το πέρας του προγράμματος εκδίδεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, δύναται να αποδώσει ποιοτικές ευκαιρίες υψηλής επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως κάθε φορά θα ισχύουν τα κριτήρια μοριοδότησης στην εκάστοτε μελλοντική προκήρυξη προσλήψεων.

  • Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα δικαιούστε & ένα ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενο σεμινάριο διάρκειας 100 ωρών αξίας 175€.
  • Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα κερδίζετε 50% έκπτωση σε επόμενη επιμόρφωση στα συνεργατικά προγράμματα του Παντείου Πανεπιστημίου Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (εξαιρούνται οι 8 επιμορφώσεις με την ειδική τιμή των 190€)
  • Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα δικαιούστε την παρακολούθηση 3 ΔΩΡΕΑΝ WEBINARS , ένα εκ των οποίων με την θεματολογία « Βιαίη συμπεριφορά ανηλίκων: Αντιμετώπιση αιτιών και υποστήριξη θυμάτων»

Χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Τηλέφωνο (help desk 10:00πμ - 18:00μμ): 210 300 9703

E-mail: [email protected]

Site: www.easy-education.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis