Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΟΣΥΦΥ
13:40 | 10/10/2022

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:

Εργασίες Διευρυμένου Γενικού Συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των ενώσεων-μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 06/10/2022 διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών.

Το Γενικό Συμβούλιο τίμησαν με την παρουσία τους, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη κα Μαρία Αντωνίου ενώ τον Αρχηγό του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Δούβαλης Γεώργιος. Επίσης παρευρέθηκαν στις εργασίες και οι νομικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας κ. Μισαϊλίδης Ιωάννης και Λάγος Γεώργιος.

Κατά τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε, βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο τόνισε την αγαστή συνεργασία του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του ίδιου αλλά και όλης της Κυβέρνησης στους Συνοριακούς Φύλακες. Επεσήμανε ιδιαίτερα, πως πάνω από όλα σήμερα, η Πατρίδα επενδύει στους Συνοριακούς Φύλακες και τόνισε την αναγκαιότητα τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την στρατηγική που ακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία. Σε ότι αφορά την φύλαξη των συνόρων στην ελληνική επικράτεια, επεσήμανε ότι η ασφάλεια της χώρας ξεκινά από τους Συνοριακούς Φύλακες από κάθε συνοριακό άκρο και επιβεβαίωσε ότι η Πολιτική Ηγεσία βασίζεται στους συνοριοφύλακες της χώρας μας και θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη κάθε δυνατή στήριξη τους.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κυρία Μαρία Αντωνίου, εξήρε το έργο των Συνοριακών Φυλάκων σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέφερε την στήριξη της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε στην διαχρονική σχέση συνεργασίας που οικοδομήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, η οποία σχέση με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Δούβαλης Γεώργιος, μετέφερε τόσο την ικανοποίηση της φυσικής μας ηγεσίας για το έργο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Συνοριακών Φυλάκων όσο και την αμέριστη συμπαράσταση της σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ κ. Χαρέλας Παναγιώτης και o Αντιπρόεδρος Μουστακίδης Ισαάκ ανέλυσαν το πλαίσιο των εισηγήσεων που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία τόσο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο όμως και στην Πολιτική Ηγεσία σχετικά με ρυθμιζόμενες διατάξεις που αφορούν το προσωπικό των συνοριακών φυλάκων με σύμβαση και σχετικών διατάξεων που αντικρούουν στο γενικότερο κανονιστικό πλαίσιο του λοιπού αστυνομικού προσωπικού ( κατηγορίες Αδειών και επιμήκυνση χρόνου λήψης αυτών, σχετικών διατάξεων άρθρου 2,4 & 16 του ΠΔ 27/1986 αλλά και άλλων διατάξεων που αντικρούουν όπως το άρθρο 17 εδαφ. ια’ και ιδ’ του ΠΔ 100/2003 που δεν εφαρμόζονται κατ’ αντιστοιχία ). Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας ανέπτυξε ειδικότερα τι επαφές που πραγματοποίησε στο καίριο ζήτημα για την διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου εργασιακού μέλλοντος για τους συνοριακούς φύλακες με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Παράλληλα το Σώμα ενημερώθηκε σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο σε θέματα όπως η αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου, η βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού στο οποίο δεν έχει προσδοθεί τίποτε από το νέο μισθολόγιο, η αναγκαιότητα διόρθωσης του μισθολογίου (κατηγορία Γ’) και η ίση μεταχείριση όλων των ομοιόβαθμων.

Κατόπιν τον λόγο πήραν οι Νομικοί Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας και ανέλυσαν τα εξής θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από το Σώμα:

1. Την εξέλιξη της αγωγής που αφορά την μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου, Παρ. ε΄ του άρθρου 127 Ν 4472/2017 και τον ορισμό ημερομηνίας συζήτησης που ορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2023 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

2. Την κατάθεση αγωγής για την διεκδίκηση του υπολειπόμενου ποσού αλλά και για την διασφάλιση μη επιστροφής των χορηγούμενων χρηματικών ποσών για δαπάνες διαμονής τους, στους Συναδέρφους Συνοριακούς Φύλακες με σύμβαση ορισμένου χρόνου οι οποίοι διατάχθηκαν να μεταβούν σε περιοχή μη εδαφικής τους αρμοδιότητας ως ενισχυτική δύναμη τον Νοέμβριο του 2020 για λόγους έκτακτης ανάγκης.

3. Την δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών για τους Συναδέρφους Συνοριακούς Φύλακες που στελεχώνουν τις διμοιρίες υποστήριξης, όπου αυτές επιχειρούν, το οποίο καταβάλετε στο υπόλοιπο Αστυνομικό προσωπικό.

Τέλος δόθηκε η δυνατότητα στις πρωτοβάθμιες ενώσεις να αναπτύξουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και να λάβουν απαντήσεις από την διοίκηση της Ομοσπονδίας. Επισημάνθηκε ακόμη η αναγκαιότητα λειτουργίας και σεβασμού από όλες τις ενώσεις στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την Ομοσπονδία αλλά και από κάθε συνδικαλιστική δράση και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη συσπείρωσης όλων μας για να επιτευχθούν οι στόχοι μας μέσα από μία παραγωγική συνδικαλιστική δραστηριότητα.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis