Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:21 | 03/12/2015

Είναι γνωστό ότι το ειδικό Μισθολόγιο (ή φτωχολόγιο όπως εύστοχα αποκαλείται) των εργαζομένων στα ΣΑ και στις ΕΔ προβλέπει ότι χορηγείται επίδομα εξομάλυνσης ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τρείς κατηγορίες οι οποίες είναι οι εξής: α) 105,86 ευρώ για τους άγαμους, β) 159,61 ευρώ για τους έγγαμους, και γ) 212,94 ευρώ για τους έγγαμους με τέκνα ή τους τελούντες σε χηρεία που έχουν τέκνα που αναγνωρίζονται ως προστατευμένα μέλη ή για διαζευγμένους, σε διάσταση ή άγαμους που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, χορηγείται εφόσον αυτοί καταβάλλουν διατροφή και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 212,94 ευρώ. (Σχετ. άρθρο 51 του ν. 3205/03 όπως τροπ. και ισχύει και άρθρο 86 του ν. 4307/14).

Το μεγάλο πρόβλημα που, παρά τις προσπάθειες , τις δικαστικές αποφάσεις, την πολιτική βούληση και τις πολλές υποσχέσεις δεν λύθηκε για τους διαζευγμένους ή σε διάσταση συζύγους ή άγαμους που έχουν τέκνα, συναδέλφους άνδρες ένστολους, είναι ότι για να λαμβάνουν το επίδομα θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώνουν διατροφή για να πληρώνονται αντί του ποσού των 105,86 ευρώ μηνιαίως, το ποσό των 212,94 ευρώ.

Εμείς ως συνδικαλιστικός οργανισμός διεκδικούμε, και γι’ αυτό καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση να επιλύσει επιτέλους την αδικία αυτή, διότι θεωρείται απαράδεκτο ένας γονέας να μην θεωρείται «μισθολογικά» γονέας, εάν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για διατροφή. Ο πατέρας είναι πάντοτε πατέρας, η ιδιότητα του γονέα ουδέποτε αντικαθίσταται και εξουδετερώνεται, και βέβαια το ίδιο το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), προβλέπουν την ισότητα και την προστασία της οικογένειας.

Δυστυχώς στις μέρες μας και λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουμε περιέλθει και σε αντίστοιχη κοινωνική και οικογενειακή κρίση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, με κυρίαρχο πρόβλημα τα πολλά διαζύγια που δυστυχώς παρατηρούνται σε οικογένειες εργαζομένων στα ΣΑ και στις ΕΔ, που είναι και μία παρεπόμενη συνέπεια των πολύ χαμηλών μισθών, των μεταθέσεων, των ωραρίων εργασίας κλπ.

Θα έπρεπε να γίνει μία επιστημονική μελέτη προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στις οικογένειες των στελεχών στις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά στα Σώματα Ασφαλείας περισσότερο.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ.

 

Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

‘Πρώτα ο συνάδελφος’

 

http://skaythess.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis