Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 29/06/2016

Δημοσιεύουμε κείμενο που εστάλη σήμερα από αναγνώστη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr

"Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο Φιλοξενίας.... προσφύγων της Λέρου, γυναίκα μετανάστης επιχείρησε να βάλει φωτιά σε νάιλον, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη κλιματισμού στα κοντέινερ που διαμένουν οι πρόσφυγες και για τις ψεύτικες υποσχέσεις των υπαλλήλων της πρώτης υποδοχής σχετικά με την τοποθέτηση κλιματιστικού.

Στην προσπάθεια των Αστυνομικών να αποτρέψουν την γυναίκα από αυτή την πράξη, εκείνη δεν δίστασε να τραβήξει μαχαίρι, κινούμενη απειλητικά προς το μέρος των Αστυνομικών.

Αυτοί, αφού εκκένωσαν τον χώρο, από την παρουσία μελών ΜΚΟ που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο, οπισθοχώρησαν κλείνοντας την κεντρική πόρτα εισόδου-εξόδου του Κέντρου Φιλοξενίας εξασφαλίζοντας την ασφάλεια εργαζομένων και υπαλλήλων διαφόρων Μ.Κ.Ο.

Ήταν τέτοια η μανία της ανωτέρω γυναίκας που ορμούσε στην πόρτα βγάζοντας το μαχαίρι και προσπαθώντας να φτάσει τους Αστυνομικούς.

Επίσης απειλούσε ότι θα κόψει τις φλέβες της.

Έπειτα η γυναίκα αυτοτραυματίσθηκε στο χέρι και διακομίσθει στο Κέντρο Υγείας Λέρου με τους Αστυνομικούς να καταφέρνουν να την αφοπλίσουν.

Χάρις στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία που υπέδειξαν οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Την ίδια στιγμή περίπου 20 πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους υπαλλήλους της Πρώτης Υποδοχής για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας και για τις υποσχέσεις τους σχετικά με την τοποθέτηση κλιματισμού στα κοντέινερ.

Είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό των κοντέινερ που στεγάζονται οι μετανάστες-πρόσφυγες φτάνει τους 60 βαθμούς κελσίου να μην υπάρχει κλιματισμός, ψυγείο και άλλα στοιχειώδη είδη ομαλής διαβίωσης την στιγμή που έχουν πάρει τεράστια ποσά από Ελλάδα κ Ευρώπη και να τους δίνουν ανεμιστήρες.

Αναγνώστης"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis