Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 07/03/2020

Της  Εβίτας Βαρελά 

Η προώθηση μεταναστών και η εκμετάλλευση δυστυχισμένων  ανθρώπων για πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της Τουρκίας που πλέον αποκαλύπτει περίτρανα τις επεκτατικές της βλέψεις, συνιστούν ξεκάθαρα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Οι εγκληματικές πράξεις της Τουρκίας,εκτός από ποινικά αδικήματα,αποτελούν έμμεσο/ υβριδικό πόλεμο και πολυεπίπεδη επιχείρηση καταπάτησης των συνόρων της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θύματα της εν λόγω επιθέσεως οι αμέσως πληττόμενοι Εβρίτες, Ακρίτες, όλοι οι Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες καθώς η Ελλάδα αποτελεί το βασικό κανάλι διόδου αυτών των ανθρώπων στην Ευρώπη .

Η Τουρκία με τον απασφαλισμένο Πρόεδρο της, ως φυσικός αυτουργός των εγκληματικών πράξεων,προσβλέπει στα ελληνικά εδάφη και στην αποσταθεροποίηση εν γένει της χώρας μας.

Ως αφανείς εγχώριοι «συναυτουργοί»,συντέλεσαν στην δημιουργία της παρούσας κατάστασης, εκείνοι που ήταν αντίθετοι στον έλεγχο των συνόρων της ελληνικής επικράτειας,που μέχρι σήμερα καλωσόριζαν λαθρομετανάστες, που διαφωνούσαν με τις κλειστές ελεγχόμενες δομές και τροφοδοτούσαν τις παράτυπες ΜΚΟ.

Σε αυτόν τον πόλεμο η αιχμή του δόρατος της Τουρκίας, το πλήθος των «καταραμένων», οι ανθρώπινες ψυχές που εργαλειοποιούνται στα χέρια του Τούρκου Προέδρου, που παίζει με μαεστρία το χαρτί του εκβιασμού της χώρας μας.

Ο ύπουλος αυτός πόλεμος, αν δεν ληφθούν τα καταλληλα μέτρα θα διαιωνίζεται εις το διηνεκές!Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός των μπαράζ συνεχόμενων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, που στόχο έχει, μεταξύ άλλων,την οικονομική εξασθένηση του Ελληνικού Κράτους, καθώς οι αναχαιτίσεις από ελληνικά αεροσκάφη,κοστίζουν στον Έλληνα πολίτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

Είναι σαφές, ότι στην παρούσα εισβολή που δεχόμαστε από την Τουρκία και στην δημιουργηθείσα σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση,πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την Ελληνική Αστυνομία και τον Ελληνικό  Στρατό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ δια των διμοιριών των ΜΑΤ,πανταχού παρούσα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κρίση που δημιουργήθηκε στη Χίο και τη Μυτιλήνη,στο άκουσμα της επίταξης ακινήτων και της δημιουργίας κλειστών δομών. Αμέσως μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές των ΜΑΤ με τους κατοίκους των νησιών, οι ίδιες διμοιρίες, που είχαν εμπλακεί στα  επεισόδια, μετέβησαν αμέσως στον Έβρο, διακόπτοντας την αναρρωτική τους άδεια.

Είναι οι ίδιοι ματατζήδες που αφού λοιδορήθηκαν και έφυγαν κακήν κακώς από τα νησιά, τώρα κλείνουν με την ασπίδα τους την δίοδο στην μαζική εισβολή των μεταναστών.

Είναι αυτοί που με υψηλό φρόνημα, αντοχή, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, διαφυλάττουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας, ώστε να μην περάσει κανένας παρανόμως σε ελληνικό έδαφος.

Το δύσκολο έργο της ΕΛ.ΑΣ. και των ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα έγκειται και στην διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης αποτροπής εισβολέων, που ελοχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος και που μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι και θερμό επεισόδιο.

Ελπίζουμε η Ευρωπαική Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνδράμει με όλα τα μέσα και κυρίως παρέχοντας οικονομική βοήθεια στη χώρα μας σε αυτή την καταφανή εισβολή κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Οι πολίτες οφείλουμε με ομοψυχία ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας μας και να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία ως Έλληνες πολίτες την Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό.

Δικηγόρος, Master of Law, University of Zurich*

Πηγή:  dikastiko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis