Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:14 | 25/10/2023

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πρωινές ώρες προχθες, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών, το οποίο λειτουργούσε και ως αποθηκευτικός χώρος ποσοτήτων μη νόμιμων καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -2- άτομα, ένοικος της οικίας και άτομο που επέβλεπε τη λειτουργία παραγωγής, για –κατά περίπτωση–  παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα προϊόντα, καθώς και για τα όπλα.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία ενός 70λιτρου μεταλλικού άμβυκα παραγωγής προϊόντων απόσταξης, ο οποίος περιείχε -49- λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1.451- συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
  • -337- πακέτα τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
  • -184- λίτρα αλκοολούχου υγρού,
  • πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων και μαχαίρι,
  • -4.240- ευρώ και
  • -2- κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα αλκοολούχα υγρά ανέρχονται σε -17.155,31- ευρώ, ενώ για τα καπνικά προϊόντα στο ποσό των -3.351,21- ευρώ για τους οποίους θα ενημερωθεί η αρμόδια τελωνειακή Αρχή.

Το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis