Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 01/03/2024

O Νίκος Γεωργίου έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας 1ης Μαρτίου 2021 σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Διαβάστε επίσης

Ευρισκόμενος εν υπηρεσία ο αξιωματικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, επέστρεφε στον Πύργο με το υπηρεσιακό του όχημα, όταν συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο που κινείτο στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, στο τμήμα ανάμεσα στα Χανάκια και τη διασταύρωση Βουνάργου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου έσπευσαν στο σημείο για να τον απεγκλωβίσουν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πύργου όπου λίγα λεπτά ο Υπαστυνόμος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Νίκος Γεωργίου υπηρετούσε περισσότερο από δέκα χρόνια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Είχε προαχθεί στο βαθμό του Υπαστυνόμου «επ’ ανδραγαθία» με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. το 2012.

Ο Νίκος Γεωργίου τιμήθηκε με αυτό τον τρόπο για την μαχητικότητά του, όταν τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης Ρουμάνου κακοποιού στην Πάτρα στις 20 Ιουλίου 2010, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που τότε υπηρετούσε. Την ώρα της καταδίωξης του κακοποιού από τον Γεωργίου, ο δράστης τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον.

Ο Νίκος Γεωργίου ήταν έγγαμος και είχε δύο κόρες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis