Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ
18:28 | 14/02/2023

Έτος 2019.

Έτος εκλογών και υποσχέσεων όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια. Αλλαγή στην κυβερνητική σκυτάλη με πολλές δεσμεύσεις για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

Η καινούργια κυβέρνηση τοποθέτησε την ασφάλεια πολύ ψηλά στην ατζέντα της και ως όφειλε δεσμεύτηκε για μία σειρά αλλαγών στον τομέα αυτόν.

Έτος 2023.

Έτος εκλογών και η ώρα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για όλες αυτές τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις.

Να δούμε, λοιπόν, πόσο και αν όλα αυτά που ακούσαμε έγιναν πράξη.

Μη θέλοντας να πλατειάσω θα συμπεράνω πως σχεδόν τίποτα δεν μετουσιώθηκε σε πράξη, χωρίς βέβαια να μας εκπλήσσει όλο αυτό.

Ας σταθούμε όμως σε ένα σημείο στο οποίο οι νυν κυβερνώντες στέκονταν προεκλογικά ως κομβικό.

Στην επαναλειτουργία της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αφού, λοιπόν, εξαγγέλθηκε προεκλογικά, ήρθε ο καιρός μετεκλογικά να γίνει πράξη. Φοβούμενοι, όπως συνηθίζουν, τις εξ αριστερών αντιδράσεις, αποφάσισαν να την μετονομάσουν από Δέλτα σε ομάδα ΔΡΑΣΗ.

( Εξάλλου είναι γνωστή η επιθυμία του πρώην υπουργού να δημιουργεί ομάδες στην αστυνομία, ασχέτως αν αυτές δεν μπορούν να στελεχωθούν).

Τα αποτυχημένα project της ΟΔΟΣ και των ΠΑΝΘΗΡΩΝ είναι πολύ νωπά ακόμη.

Η δεύτερη αλλαγή, όσον αφορά την ομάδα ΔΡΑΣΗ ήταν να ενταχθούν στις υποδιευθύνσεις των ειδικών επιχειρησιακών ομάδων.

Εκεί που ανήκουν οι γνωστές σε όλους ΟΠΚΕ. Αν θεωρήσουμε, λοιπόν, πως στην Αθήνα όλο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει μια και όλο το προσωπικό από τις σχολές αστυνομίας τοποθετείται σε απόλυτο αριθμό στο λεκανοπέδιο.

Στην Θεσσαλονίκη που ο νεαρότερος αστυνομικός είναι περίπου 33 χρόνων και η πόλη δέχεται κάθε χρόνο από μηδέν έως κάποιο αστείο νούμερο μεταθέσεων, ήταν δύσκολο.

Το πρώτο τυρί στην φάκα της ΔΡΑΣΗΣ ήταν οι υποσχέσεις για καλές συνθήκες εργασίας, ιδιαίτερης προσοχής ως νέα υπηρεσία και κάποιων άλλων δεσμεύσεων.

Το δεύτερο τυρί στην φάκα ήταν η στελέχωση της υπηρεσίας στο 60 % περίπου από αποσπασμένους άλλων νομών και το 40% από Θεσσαλονικείς.

Όπως αποδείχθηκε μετά από τρία χρόνια και κάτι η φάκα παρέμεινε στο σημείο και το τυρί τελείωσε.

Έρχεται, λοιπόν, το ζοφερό παρόν να καταγράψει πως έχουν αποχωρήσει όλοι οι αποσπασμένοι, οι συνθήκες εργασίας και τα εβδομαδιαία ωράρια είναι όνειρο απατηλό, η εκμετάλλευση των συναδέλφων από διοικήσεις είναι παραπάνω από εμφανής και οι πιέσεις μας για στελέχωση της υπηρεσίας από όσους επιθυμούν να πάνε οδηγήθηκαν από όλους τους υπεύθυνους αξιωματικούς στον κάλαθο των αχρήστων.

Όσων αφορά βέβαια για τις λοιπές δεσμεύσεις, δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από το τίποτα που μας πρόσφεραν.

Εγκλωβισμένοι, πλέον όλοι οι άντρες που την στελεχώνουν, με μόνη τους διέξοδο την αλληλεγγύη μεταξύ τους. Η πρόταση μας είναι μία.

Αφού δεν μπορείτε να την συντηρήσετε διαλύστε την και αφήστε τους αστυνομικούς ελεύθερους, μήπως βρούνε κάπου κάποια εργασιακή κανονικότητα.

Δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε σε ανθρώπους σαν να είναι δούλοι.

Υπάρχουν οικογένειες και υποχρεώσεις που στηρίζονται σε αυτούς τους ανθρώπους.

Έστω και τώρα κάντε μία υποτυπώδη αυτοκριτική και δεχτείτε την διαρκή σας αδιαφορία ως ανθρώπινη αδυναμία και λύστε επιτέλους αυτόν τον γόρδιο δεσμό που σφίγγει στις ζωές και στην καθημερινότητα όλων των αντρών της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ.

Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας

ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis