Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αλερτ
07:59 | 02/01/2023

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του πρώην υπαρχηγού της Greek Mafia, Γιάννη Σκαφτούρου, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Διαβάστε επίσης

Ταυτοποιημένο αποτύπωμα, το οποίο μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτέλεσης του πρώην υπαρχηγού της Greek Mafia, το περασμένο Πάσχα, στα Σκούρτα Βοιωτίας. Το εύρημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται να «ξεκλειδώσει» και άλλα συμβόλαια θανάτου που αφορούν την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν αποτύπωμα στη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, αλλά και να βρουν σε ποιον ανήκει. Πλέον οι έρευνες για ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου στον ελληνικό υπόκοσμο έχουν περάσει σε άλλη φάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αποτύπωμα που βρέθηκε στη μηχανή των εκτελεστών (την εγκατέλειψαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας λόγω μηχανικής βλάβης) φέρεται να ανήκει σε Ελληνα ποινικό, ο οποίος μπαινοβγαίνει στις φυλακές για αδικήματα «χαμηλής ποινικής βαρύτητας», όπως κλοπές οχημάτων, διαρρήξεις και κατοχή ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, από την πρώτη στιγμή που πήραν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, προσπάθησαν να εντοπίσουν το εν λόγω άτομο, του οποίου όμως τα ίχνη είχαν χαθεί και μάλιστα με τρόπο περίεργο. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ειδικευμένος στην κλοπή οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Ετσι, οι Αρχές θέλουν να τον εντοπίσουν ώστε να εξακριβώσουν αν ο συγκεκριμένος έκλεψε τη μηχανή και στη συνέχεια την παρέδωσε σε κάποιο «σύνδεσμο», προκειμένου το όχημα να χρησιμοποιηθεί από τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου.

Το συμβόλαιο θανάτου

Στο μεταξύ, φαίνεται πως οι Αρχές διαθέτουν, βάσει των ερευνών, μια καλή εικόνα για τους ανθρώπους που έχουν σχέση με το συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρου, που ήταν γνωστός στη νύχτα ως «Θείος Τζο».

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, έχοντας γνώση των κινήσεών τους κατά το διάστημα πριν από τη δολοφονία του Σκαφτούρου. Παράλληλα, οι αστυνομικοί φαίνεται να γνωρίζουν και τις κινήσεις του θύματος, που φέρεται να είχε πληροφορηθεί εκείνη την περίοδο πως συγκεκριμένος Ελληνας ποινικός είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σκαφτούρος, μήνες πριν από τη δολοφονία και ενώ είχε πληροφορηθεί ότι κάποιοι τον ήθελαν νεκρό, είχε βάλει δικούς του ανθρώπους που είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες, ακόμα και σε κρατικές υπηρεσίες, να τον ενημερώνουν για τις κινήσεις συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν στη φυλακή, πλην όμως κατά περίεργο τρόπο έπαιρνε συχνά πενθήμερες άδειες.

Οι Αρχές φαίνεται πως είχαν πληροφορηθεί το ενδιαφέρον του Σκαφτούρου για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία επίσης ήταν γνωστά στον κόσμο της νύχτας, ιδιαίτερα για τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους, αλλά και για τη σκοπευτική τους δεινότητα, με αποτέλεσμα να τεθούν και αυτά υπό παρακολούθηση.

Τότε, από την παρακολούθηση της Ασφάλειας, είχαν διαπιστωθεί οι στενές επαφές των δύο ποινικών με Γεωργιανούς αλλά και Αλβανούς πιστολέρο, τους οποίους συναντούσαν σε μπαρ και πλατείες στην περιοχή του Πειραιά και στα δυτικά προάστια.

Δύο ποινικοί

Οι Γεωργιανοί και οι Αλβανοί που συναντούσαν δύο Ελληνες ποινικοί φέρονται ως πρόσωπα ύποπτα για «επαγγελματικά ξεκαθαρίσματα» στον κόσμο της νύχτας.

Πλέον, έπειτα από αυτές τις εξελίξεις και τον συνδυασμό γεγονότων και κινήσεων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν τις υποθέσεις της νύχτας -και, μάλιστα, υπό την καθοδήγηση στελέχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τη δολοφονία Σκαφτούρου την έφεραν εις πέρας δύο συγκεκριμένοι Ελληνες ποινικοί με «βαρύ βιογραφικό» στη νύχτα και στον υπόκοσμο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που έρχονται σε γνώση των Αρχών κάνουν λόγο για εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων και στη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη, πιο γνωστού ως «Καπέ», ο οποίος είχε εκτελεστεί από δύο οπλοφόρους τον Δεκέμβριο του 2020, μέρα μεσημέρι στη Λεωφόρο Πεντέλης στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν βάσιμες ενδείξεις πως οι ίδιοι άνθρωποι που δολοφόνησαν τον Σκαφτούρο έχουν συμμετοχή και στο συμβόλαιο θανάτου του Καπετανάκη, στενού συνεργάτη του επίσης δολοφονημένου Δημήτρη Μάλαμα και φίλου του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Παράλληλα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η εξέλιξη των ερευνών και η ενδεχόμενη εξιχνίαση της δολοφονίας Σκαφτούρου να οδηγήσουν τις Αρχές ακόμα και στους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis