Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:59 | 11/11/2022

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στην Κυπαρισσία, με τη δολοφονία νεαρού εργάτη που βρέθηκε θαμμένος στην άμμο. Οι αστυνομικοί ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης…

Έκανε το λάθος να μιλήσει για τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει και είχε πάνω του, το τελευταίο βράδυ της ζωής του, στην Κυπαρισσία. Τα τρία άτομα που έχουν συλληφθεί για το έγκλημα, κατηγορούνται πως σχεδίασαν τη δολοφονία που διέπραξαν λίγες ώρες αργότερα. Κίνητρο ήταν τα 10.000 ευρώ, που ο 31χρονος είχε μαζί του. Έθαψαν τη σορό του στην άμμο και λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, που ειδοποίησαν την αστυνομία. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

Στα δικαστήρια Κυπαρισσίας οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί για να απολογηθούν, οι τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 31χρονου, που βρέθηκε θαμμένος στην παραλία Καρτελά στη Μεσσηνία. Κατά τη μεταφορά τους δεν θέλησαν να πουν κάτι για τα όσα τους καταλογίζονται. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν τις βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Ο 31χρονος σκοτώθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι από βαρύ μεταλλικό αντικείμενο και οι φερόμενοι δράστες έθαψαν τη σορό του στην άμμο, όμως φαίνονταν τα πόδια του, γι’ αυτό και εντοπίστηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, πιθανότατα ομοεθνή του 31χρονου Αλβανού, μια 30χρονη Ελληνίδα και έναν 24χρονο επίσης Έλληνα.

Οι φερόμενοι ως δράστες και το θύμα της δολοφονίας πήγαν μαζί με αυτοκίνητο στην παραλία, όπου τον χτύπησαν και τον έθαψαν, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εντοπίστηκαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας ο 33χρονος και η 30χρονη, προσήχθησαν και συνελήφθησαν.

Μάλιστα, βρέθηκε στην κατοχή τους και μέρος από τα λεφτά που κατηγορούνται ότι έκλεψαν από το θύμα της επίθεσης. Ο 24χρονος παραδόθηκε στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους αρνούνται την κατηγορία της δολοφονίας αλλά επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονταν μαζί με το 31χρονο θύμα στο αυτοκίνητο.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή τις έρευνες, κινήθηκαν άμεσα και μαζεύοντας μαρτυρίες, αλλά και στοιχεία που αποδείκνυαν τις κινήσεις θύματος και δραστών, κατάφεραν πολύ γρήγορα μαζί με αστυνομικούς του ΑΤ Τριφυλίας να εξιχνιάσουν τη στυγνή δολοφονία. Στόχος των δραστών όπως δείχνουν τα στοιχεία ήταν τα 10.000 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει το θύμα από τη δουλειά του.

Ο 31χρονος Αλβανός δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις Αρχές και το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν στη Σπάρτη ως εργάτης γης. Είχε συγκεντρώσει ένα καλό ποσό, τουλάχιστον 10.000 ευρώ, και τις προηγούμενες μέρες έφτασε στην Κυπαρισσία, προκειμένου να εργασθεί ως εργάτης γης.

Στην Κυπαρισσία διέμενε σε γνωστό του αλλοδαπό, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι τις προηγούμενες μέρες ο άτυχος 31χρονος είχε πάει σε κατάστημα με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να στείλει τα χρήματα που είχε εξοικονομήσει σε συγγενικά του πρόσωπα στην Αλβανία. Όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς υπήρχε πρόβλημα με το πιστωτικό όριο και δεν μπόρεσε να τα στείλει. Έτσι, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα κουβαλούσε μαζί του τα χρήματα.

Το βράδυ του εγκλήματος

Το βράδυ της Κυριακής ο 31χρονος πήγε σε μπαρ της Κυπαρισσίας και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, είχε τα χρήματα μαζί. Στο μπαρ συνάντησε να διασκεδάζει τον 33χρονο ομοεθνή του, τον οποίο γνώριζε από παλιά, καθώς είχαν εργασθεί μαζί σε άλλη περιοχή, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ήταν και συγκάτοικοι. Μαζί με τον 33χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Κυπαρισσία και εργάζεται περιστασιακά ως εργάτης γης, ήταν μια 30χρονη Ελληνίδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών που είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο καφέ μπαρ και η οποία διαμένει στο ίδιο σπίτι με τον 33χρονο Αλβανό.

Μαζί τους ήταν κι ένας 24χρονος Ρομά από τη Βαλύρα. Εκεί φαίνεται πως το 31χρονο θύμα αποκάλυψε το μεγάλο ποσό που είχε συγκεντρώσει από την εργασία του και πως το έχει πάνω του. Από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι από το μπαρ έφυγαν ξημερώματα όλοι μαζί, ενώ στο αυτοκίνητο μαζί τους μπήκε και το 31χρονο θύμα.

Άγνωστο ακόμα με ποια πρόφαση και τι ρόλο έπαιξε ο καθένας, καθώς δεν παραδέχονται τις πράξεις τους, έπεισαν τον 31χρονο και τον πήγαν στην παραλία Καρτελάς. Εκεί με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, ίσως και αγροτικό εργαλείο χειρός (το οποίο δεν είχε βρεθεί ακόμα), χτύπησαν τον 31χρονο και τον έριξαν στο έδαφος. Μετά, τα χτυπήματα ήταν αλλεπάλληλα, μέχρι που ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή.

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis