Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:01 | 11/01/2024

Διορία μέχρι σήμερα ώστε να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης οι οποίοι τους τελευταίους μήνες αποσπάστηκαν σε άλλες θέσεις έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Απογευματινή» πρόκειται για το 70% της δύναμης της Άμεσης Δράσης, η οποία μέσα σε περίπου ένα μήνα αποδυναμώθηκε, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι καθημερινές βάρδιες, τόσο την ημέρα όσο και οι νυχτερινές.

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η νευραλγική υπηρεσία της Αστυνομίας, που βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη σε πρώτο χρόνο, έως ότου αναλάβουν τα αρμόδια τμήματα ανάλογα με την υπόθεση, προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απέστειλε τελεσίγραφο σε όλους τους αποσπασμένους αστυνομικούς να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να τον ενημερώσουν για τη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη, τις οργανικές θέσεις και τους αποσπασμένους κάθε υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης

Αυτό που προέκυψε ήταν πως στην Αττική υπηρετεί πλέον μόλις το 35% της αστυνομικής δύναμης της χώρας, με τους υπόλοιπους αστυνομικούς να έχουν καταφέρει να πάρουν απόσπαση ή μετάθεση για εκτός Αττικής υπηρεσίες.

Εφεξής, οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις αστυνομικών, ειδικά από υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», όπως είναι η Άμεση Δράση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα περνούν από κόσκινο και θα εγκρίνονται μόνο όσοι πραγματικά μετακινούνται προκειμένου να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες στη νέα υπηρεσία.

Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα «κόβονται». Οι παθογένειες της ΕΛ.ΑΣ. θα τελειώσουν εδώ, φέρεται να διαμήνυσε σε συνεργάτες του ο υπουργός, ο οποίος έχει λάβει εντολή πραγματοποίησης ουσιαστικών μετακινήσεων και προαγωγών βάσει παραγωγικότητας στις επερχόμενες ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. Η κατάσταση στην Αστυνομία έχει φτάσει στο απροχώρητο, εκτιμά ο υπουργός, προαναγγέλλοντας εκ βάθρων αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και κυρίως στη νοοτροπία, ειδικά των αστυνομικών που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα και θέσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Πηγή:  parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis