Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 21/03/2023

Κινηματογραφική διάρρηξη με λεία μαμούθ έκαναν άγνωστοι δράστες σε μεζονέτα στον Διόνυσο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι δράστες αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα, αρκετούς πίνακες ζωγραφικής και περίπου 200.000 ευρώ, κόβοντας με τροχό τρία χρηματοκιβώτια από το σπίτι που ανήκει σε 67χρονο επιχειρηματία, ο οποίος είναι συλλέκτης έργων τέχνης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι διαρρήκτες ήταν αρκετά «διαβασμένοι» και επαγγελματίες του είδους. Όμως, έκαναν ένα μοιραίο λάθος, αφού οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο δύο γάντια, ένα μαύρο και ένα μπορντό. Το δεύτερο γάντι που εντοπίστηκε στη μεζονέτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι σκισμένο και κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν και ίχνη αίματος. Κι αυτό γιατί ο ένας από τους διαρρήκτες, στην προσπάθειά του, να αφαιρέσει τους πίνακες από τις ειδικές προθήκες, τραυματίστηκε.

Διαβάστε επίσης

Τοι συγκεκριμένο γεγονός είναι σημαντικό για τις έρευνες των αστυνομικών, γιατί τα δύο γάντια μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, όπου θα εξεταστούν για DNA, καθώς και εάν το δείγμα ταυτίζεται με κάποια καταχώρηση στη βάση δεδομένων των Αρχών. Επιπλέον, σύντομα οι αστυνομικοί θα έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τους πίνακες και τους ζωγράφους, προκειμένου να εκτιμηθεί η αξία τους.

Οι δράστες φέρονται να έθεσαν εκτός λειτουργίας τον συναγερμό χρησιμοποιώντας νερό, έκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ που συνδέει ίντερνετ και τηλέφωνο, καθώς ο συναγερμός ήταν συνδεδεμένος μαζί τους. Ο ιδιοκτήτης έλειπε στην επαρχία για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι διαρρήκτες φαίνεται να γνώριζαν σε ποιο σπίτι έμπαιναν και πώς να κινηθούν στον χώρο. Μάλιστα, έκοψαν με τροχό τρία χρηματοκιβώτια και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis