Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:00 | 05/04/2023

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Του Πάκου Δημοσθένη, Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Διαβάστε επίσης

Δυστυχώς πριν λίγες εβδομάδες η χώρα μας έζησε μία από τις πιο τραγικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Το δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε τις παθογένειες δεκαετιών, ενώ ακόμα όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι αφού αδυνατούμε να αντιληφθούμε το τι έχει συμβεί. Από την ημέρα εκείνη και έπειτα το βαρύ κλίμα που επικράτησε και επικρατεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ορισμένοι θέλησαν να το εκμεταλλευτούν, προκαλώντας συνεχώς επεισόδια και επιδιώκοντας την αναταραχή και την αναβίωση εποχών που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Είναι χρέος όλων όσων πιστεύουν στην αστική δημοκρατία να μην το επιτρέψουν.

Ως Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούμε να ανεχθούμε ακόμα μια φορά ένα πολιτικό – κοινωνικό ζήτημα να μετατρέπεται σε αστυνομικό και ο «φταίχτης» για όλα τα δεινά του κράτους να είναι ο Αστυφύλακας. Επειδή οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θέλουμε επιτέλους να ακούσουμε από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου την εμπεριστατωμένη πρότασή τους για το τι αστυνομία θέλουνε, για το πως η κάθε Υπηρεσία θα λειτουργεί, τη σαφή νομική περιγραφή για το πώς ασκεί ο αστυνομικός τα καθήκοντά του και εάν και εφόσον ειλικρινά επιθυμούν από την Ελληνική αστυνομία ως Οργανισμό να προστατεύει τα συμφέροντα, τη ζωή και την περιουσία του πολίτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς το μόνο που έχουμε δει είναι η εργαλειοποίηση της Αστυνομίας στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης για μια χούφτα ψήφους.

Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε καταθέσει όλες τις προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση ούτως ώστε ο Αστυνομικός να είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του και ο πολίτης να είναι ασφαλής. Το λόγο για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχουμε εισακουσθεί είναι ένα ρητορικό ερώτημα στο οποίο την απάντηση οφείλουν να δώσουν άλλοι.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis