Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet_istock
10:38 | 09/06/2024

Στη «σκιά» του δολοφονημένου αστυνομικού Γιώργου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποζημιώσει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που απασχολείται με τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων με το ποσό των 30 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

«Κυρία Μαραγκουδάκη, οι αστυνομικοί δεν είναι επαίτες. Ποιο είναι το όφελος αυτού του μέτρου για τον αστυνομικό; Αναρωτιόμαστε 30 ευρώ κοστίζει η ζωή ενός αστυνομικού; Διότι όπως αποδείχτηκε ο ένστολος στα γήπεδα διακινδυνεύει την ίδια του τη ζωή.», έχει δηλώσει στο policenet.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κ. Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Και όπως είχε επισημάνει και κατά το παρελθόν «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι υπάλληλος σε καμιά ΠΑΕ, ΚΑΕ ή Σωματείο. Η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε στον πολίτη, το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας. Το πάγιο αίτημα όλων των αστυνομικών είναι οι ίδιες οι εταιρείες, οι ίδιες οι ομάδες να αναλαμβάνουν τα ασφαλή μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του εκάστοτε αγώνα. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Οι ίδιες οι ομάδες θα πρέπει να αποβάλλουν αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που φορώντας τον μανδύα του «φιλάθλου» δημιουργούν αυτά τα έκτροπα. 

Πίσω από αυτές τις εγκληματικές συμμορίες, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί που παρακινούν τα άτομα και έχουμε φαινόμενα ωμής βίας, που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, όπως ο Μιχάλης Φιλόπουλος, ο Άλκης Καμπανός, ο Μιχάλης Κατσουρής και ο συνάδελφός μας Γιώργος Λυγγερίδης. Το μέτρο αυτό είναι εξευτελιστικό».

Από τη δημοσιογραφική έρευνα του αστυνομικού site policenet.gr για τη φετινή αγωνιστική περίοδο διαπιστώθηκε ότι οι απόψεις των εκπροσώπων των Αστυνομικών δεν άλλαξαν.

Μπορεί η κατάσταση στους αγώνες να εξομαλύνθηκε αλλά η παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα δεν πρέπει να είναι αποκλειστική και μόνιμη. Αντιθέτως, την ευθύνη για την ασφάλεια όλων πρέπει να την έχουν αποκλειστικά οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ.

Το πολύτιμο αγαθό που προσφέρουν οι αστυνομικοί στους πολίτες είναι η ασφάλεια, το οποίο θα πρέπει να μην αναλώνεται σε αλλότρια καθήκοντα τα οποία εξυπηρετούν ανώνυμες εταιρείες με προσωπικά συμφέροντα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis