Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ASTYNOMIKO;I
17:41 | 05/05/2023

39 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα σε νησίδα του ποταμού Έβρου ύστερα από τηλεφώνημα μέλους ΜΚΟ στις αρχές.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου αλλά σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτη Χαρέλα, θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο σημείο από όπου εισήλθαν αφού η ζωή τους δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης

Λόγω όμως της επικοινωνιακής πίεσης που ασκούν οι ΜΚΟ που ενημερώνονται εγκαίρως για τις παράνομες εισόδους μεταναστών, οι Συνοριακοί φύλακες αναγκάζονται να αναλάβουν τέτοιες υπηρεσίες. Ο κ. Χαρέλας αναφέρθηκε επίσης και στο περιστατικό καταδίωξης διακινητή και μεταναστών στην Ροδόπη που κατέληξε σε τραυματισμό του διακινητή από πυροβολισμό Αστυνομικού.

Ο διακινητής νοσηλεύεται και ο Αστυνομικός είναι κατηγορούμενος για την απόφασή του να πυροβολήσει. «Μπορεί να μην είναι διακριτά τα όρια στη χρήση των όπλων αλλά δεν θα πάψουμε να υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια των πολιτών και των συνόρων της χώρας», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος.

Πηγή: statusradio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis