Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος δικη
17:11 | 13/11/2022

Γράφει ο Γιώργος Αναστασόπουλος (πηγή:  pelop.gr)

Μια δίκη, αν δεν αναβληθεί, ίσως και ν’ αποτελέσει «προσάναμμα» αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Αστυνομία και τους εντιεξουσιαστές καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει δύο μέρες πριν από τον εορτασμό της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου. Μεθαύριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας θα εκδικασθεί η υπόθεση του επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μαζί με συναδέλφους του νεαρό αντιεξουσιαστή στο παράρτημα του Πανεπιστημίου, πριν δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη.

Διαβάστε επίσης

Ενα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αποτέλεσε την αφορμή για να φθάσει ο καταγγελθείς ξυλοδαρμός στο ακροατήριο.

Το βίντεο ευαισθητοποίησε τον γνωστό δικηγόρο της Πάτρας, Θάνο Αμπατζή, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Πάτρας. Η τελευταία διενήργησε προκαταρτική εξέταση και τελικά, μετά την εξέταση των κληθέντων μαρτύρων άσκησε δίωξη και απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού, σε βαθμό πλημμελήματος.

Επ’ αυτού ο κ. Αμπατζής παρατήρησε με απορία: «Πράγματι κλήθηκα και έδωσα κατάθεση, ωστόσο μου προξενεί περιέργεια το γεγονός ότι δεν έλαβα ειδοποίηση να καταθέσω ως μάρτυρας στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης…».

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ένας από τους αναρχικούς που φέρεται ότι ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ, είναι ο 27χρονος ο οποίος ταυτοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες να είναι «μέλος» της πενταμελούς ομάδας, που έριξε μπογιές στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας!
Από το περιβάλλον του αναφέρεται ότι έχει πέσει θύμα στοχοποίησης, επειδή έχει «συρθεί» στα δικαστήρια ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για τον προ διετίας ξυλοδαρμό του 27χρονου στα επεισόδια της επετείου.

Η οποιαδήποτε προκαταβολική… ανάφλεξη, με αφορμή την επικείμενη δίκη, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική ΕΛΑΣ και για τον λόγο αυτό διόλου απίθανο να προκύψουν μεθαύριο λόγοι αναβολής της δίκης. Επισήμως, πάντως, δεν έχει εκδηλωθεί η παραμικρή πρόθεση από την πλευρά των επιτελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Ωστόσο, έχει ήδη μπει στη ζυγαριά το γεγονός ότι δύο μέρες αργότερα θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και δεν θα ήθελε να πέσει… προκαταβολικά λάδι στη φωτιά.

Ισως είναι άγνωστο ότι η συμπεριφορά του επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ έχει ήδη εξετασθεί σε πειθαρχικό επίπεδο από την ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, μετά από εντολή για διενέργεια ΕΔΕ, εξετάσθηκε το επίμαχο βίντεο, ενώ παράλληλα ελήφθησαν και καταθέσεις.

Το πόρισμα που εκδόθηκε απάλλαξε πάσης κατηγορίας για τον καταγγελθέντα ξυλοδαρμό του αστυνομικού…

Ανεξάρτητα από το όποιο ενδεχόμενο μεθαύριο (εκδίκαση ή αναβολή της υπόθεσης), η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να μην παρατηρηθεί το παραμικρό «παρατράγουδο» έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθώς εκτιμά ότι θα σπεύσουν αρκετά άτομα για συμπαράσταση στον ομοϊδεάτη τους.

Πηγή: pelop.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis