Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 18/01/2024

Όπως έγκαιρα και έγκυρα επισημάναμε σαν εκπρόσωποι των νέων συναδέλφων που προοριζόταν για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μεταξύ άλλων προβλημάτων, οι ίδιοι ασκούν αστυνομικά καθήκοντα στις πλέον μάχιμες υπηρεσίες κυρίως της Αττικής, “ακρωτηριασμένοι” από τις θεμελιώδεις διατάξεις που διέπει όλο το ένστολο προσωπικό, όλων των Σωμάτων, στερούμενοι Δημοκρατικά και Συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων που ακουμπούν στην οικογένεια, στην υγεία, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην αξιοκρατία.

Το Διάταγμα που αφορά και ρυθμίζει τις μετακινήσεις τους δεν ισχύει μόνο για αυτούς, υπαγόμενοι οργανικά σε μια Υποδιεύθυνση “φάντασμα” ενώ έχουν αποσπαστεί και διατεθεί, δεν γνωρίζουμε αν νόμιμα, ακόμα και στη Φρουρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο η Π.Ο.Α.Ε.Φ. όσο και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. έθεσαν το αίτημα, διεξοδικά σε όλους τους βραχύβιους δυστυχώς Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, προφανώς θα τεθεί και στον νέο Υπουργό που είχε και την ευθύνη της τότε πρόσληψης, όμως, επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και η χρονοτριβή έχει τεράστιο κόστος για κάθε έναν νέο συνάδελφο και μετά τη Συνέλευση της 25/10/2023, με αποκλειστικό θέμα το παρόν και το μέλλον της Ο.Π.Π.Ι. στην Ελληνική Αστυνομία, λάβαμε το “πράσινο φως” να προσφύγουμε δικαστικά για :

Την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 211/2005, όπως αυτό τροποποιήθηκε με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δικαστική διεκδίκηση της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος κινείται στην κατεύθυνση της εφαρμογής του από την πρώτη ημέρα υπηρεσίας των Ειδικών Φρουρών με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τον τόπο συμφερόντων και την προσμέτρηση μορίων απόστασης.

Για την δικαστική προσφυγή απαιτούνται ενέργειες και δικαιολογητικά τα οποία σας παραθέτουμε και σας καλούμε να διεκπεραιώσετε εντός των χρονικών ορίων που αναφέρονται στο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Α του συνδέσμου ώστε να κατατεθούν ομαδικές προσφυγές.

Στον παρόντα σύνδεσμο μπορείτε να λαμβάνετε τα ανάλογα έντυπα και οδηγίες, επίσης σε επικοινωνία με τη γραμματεία του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την δικαστική διεκδίκηση.

Η συνδικαλιστική διεκδίκηση συνεχίζεται, προφανώς και θα τεθεί ως κύριο θέμα στην επερχόμενη συνάντηση με τον νέο Υπουργό αλλά στη συνδικαλιστική διεκδίκηση, εφόσον δεν βρεθούν ευήκοα ώτα και εξαντληθούν τα όρια του διαλόγου, προτάσσεται η διαμαρτυρία, η ένστολη διαμαρτυρία για το ενδεχόμενο της οποίας θα πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα !!

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis