Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 13/09/2023

Να δεχθεί την τροπολογία των βουλευτών του κόμματος του για την «κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζιτών», προκειμένου να μην είναι ανακόλουθος προς όσα ο ίδιος έχει δηλώσει, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τη Δικαστική Αστυνομία.

«Είναι θέμα που έχει πολύ μεγάλη σχέση με την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος. Βεβαίως, δεν ανακινήθηκε εν κενώ. Υπήρξε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θεωρεί ότι το αδίκημα αυτό δεν πρέπει να είναι κατ΄έγκληση αλλά να διώκεται αυτεπαγγέλτως. Υποβάλλουμε λοιπόν την τροπολογία αυτή και ζητούμε από τον κ. υπουργό να μην είναι ανακόλουθος με αυτά που έχει δηλώσει κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, να την αποδεχθεί ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ότι πράγματι αυτοί που διαχειρίζονται τα χρήματα των τραπεζών, για αλλότριους σκοπούς, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει ότι «την ασυλία επέβαλε με νομοθετική ρύθμιση τον Νοέμβριο του 2019 (Ν. 4637/2019) η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δίωξη του εγκλήματος της απιστίας κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχείρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και μάλιστα αναδρομικά, την κατάθεση έγκλησης εκ μέρους των ιδίων των Τραπεζών, δηλ. εκ μέρους των ίδιων των δραστών».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis