Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γιαννακοπούλου
14:00 | 13/09/2023

Η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που διοχετεύεται για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι πράξη αυξημένης πολιτικής σημασίας, όπως υπογράμμισε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια για τη Δικαστική Αστυνομία. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο τροπολογία που προβλέπει την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων προκειμένου το υφιστάμενο πλαίσιο να συμπληρωθεί και να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων.

«Είναι μια σημαντική τροπολογία αυξημένης πολιτικής και νομικής σημασίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και η οποία εκφράζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την άμυνα της δημοκρατίας μας απέναντι σε εκείνους οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τους θεσμούς για να προβούν σε εγκληματικές δραστηριότητες και μάλιστα υπό τη μορφή της οργανωμένης εγκληματικότητας», ανέφερε η κ. Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη στήριξη μιας τέτοιας τροπολογίας».

Η κ. Γιαννακοπούλου απευθύνθηκε ιδίως στους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τόνισε: «Η μη στήριξη της πρότασης νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ ο επικεφαλής συνδυασμού έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση είναι μια πραγματικά ανεξήγητη ενέργεια. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Και ας βρούμε σήμερα έναν κοινό τόπο για την προστασία του συνταγματικού τόξου, μέσω αυτής της τροπολογίας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis