Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100pol
22:20 | 03/04/2026

Γράφουν τα μέλη του ΔΣ :
Πάκος Δημοσθένης
Τσαϊρίδης Θεόδωρος
Χύτας Κωνσταντίνος
Παδιώτης Δημήτριος
Μουρατίδης Ιωάννης
Τουφάκης Χρήστος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Ζαχοπούλου Μαρία
Καρδιασμένος Μιχάλης
Βαγενά Σοφία

Στο 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο καταθέσαμε εξώδικο καταγγέλλοντας ότι, μεταξύ άλλων, μία εκ των Ενώσεων που συμμετείχαν δεν είχε καταθέσει, 10 μήνες μετά τις εκλογές της, τα πρακτικά των Αρχαιρεσιών της στο Πρωτοδικείο, ως όφειλε. Η μη κατάθεσή τους καθιστούσε τη συμμετοχή της στο συνέδριο μη νόμιμη, πέραν των άλλων λόγων που θα αναδειχθούν μεταγενέστερα.

Η ΠΟΑΣΥ, με το υπ’ αριθ. 701/8/23 από 16/2/2026 έγγραφό της προς τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και στους αντιπροσώπους – συνέδρους της ΠΟΑΣΥ, ζητούσε ρητώς όπως:
«Για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου και την έγκαιρη και απρόσκοπτη νομιμοποίηση των Αντιπροσώπων, παρακαλούμε όπως αποστείλετε, έως την 22 Φεβρουαρίου 2026, ημέρα Κυριακή, τα κάτωθι:
-       Πίνακα αντιπροσώπων συμπληρωμένο, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα, σε ηλεκτρονική μορφή,
-        Επικυρωμένο πρακτικό διεξαγωγής αρχαιρεσιών ανάδειξης Αντιπροσώπων μαζί με την κατάσταση των ψηφισάντων μελών (όσες δεν έχουν αποστείλει).»

1

 Παρ’ όλα αυτά, όταν στο βήμα του Συνεδρίου βρισκόταν ο κ. Τσαϊρίδης Θεόδωρος και ανέφερε ότι κάποια Ένωση δεν έχει καταθέσει Πρακτικά στο Πρωτοδικείο, ο Γενικός Γραμματέας και επίδοξος Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ενώπιον 700 αντιπροσώπων δήλωσε ότι «Τα έχουμε εμείς τα κατέθεσε ο Πρόεδρος… Όλα τα νόμιμα έγγραφα έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο». !!! (βλέπε σχετικό βίντεο).

      Σύμφωνα όμως με επίσημα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, η εν λόγω Ένωση κατέθεσε (επιτέλους !!!) τα Πρακτικά μόλις την 1η Απριλίου 2026, μετά τις καταγγελίες μας !!! (Σαν ψέμα ακούγεται αλλά δεν είναι !!!)

Αυτό γεννά σοβαρά ερωτήματα:

Ή ο Γενικός Γραμματέας είπε ψέματα ενώπιον των αντιπροσώπων (ότι τα έχουν στην κατοχή τους και έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο), ή αγνοούσε την πραγματικότητα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  Και στις δύο περιπτώσεις η συμπεριφορά του είναι επικίνδυνη και προβληματική για τη διοίκηση της ΠΟΑΣΥ.
 

Αν όμως γνώριζε και συνειδητά απέκρυψε την αλήθεια ενώπιον του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου που είναι το Πανελλαδικό Συνέδριο, τότε ανακύπτουν σωρεία ζητημάτων για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.
 

Περαιτέρω, εγείρεται μείζον ζήτημα για τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία της ΠΟΑΣΥ, οι οποίοι όντας κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για την εύρυθμη και ΝΟΜΙΜΗ λειτουργία της, γιατί δεν παρενέβησαν όταν ορισμένες Ενώσεις απέστειλαν λίστες ψηφισάντων με εκατοντάδες μέλη περισσότερα από τα οικονομικά τακτοποιημένα τους ;;; (ιδίως ο Ταμίας που πραγματοποιεί τις τραπεζικές συναλλαγές βάσει τακτοποιημένων μελών έκαστης Ένωσης).
 

Υπό το πρίσμα τέτοιων σοβαρών εξελίξεων με ποινικές προεκτάσεις, καλούμε τον Πρόεδρο της Π.ΟΑΣ.Υ. να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και να παραμείνει στη θέση του Προέδρου έως ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το όλο ζήτημα.
 

 Ύστερα από αυτό τoν ορυμαγδό καταγγελιών, όσοι από δω και εφεξής επιλέγουν να τους ακολουθούν πιστά, χωρίς να ψάχνονται και να ενδιαφέρονται για την αλήθεια, με τη στήριξή τους καθίστανται συνυπεύθυνοι και δεν μπορούν πλέον να επικαλεστούν ότι είναι άμοιροι ευθυνών.
 

Policenet.gr © | 2026 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis