Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΛΛΗΨΗ
18:14 | 01/05/2023

Πενήντα διαρρήξεις σε ιερούς ναούς και πέντε διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες μέσα στο τελευταίο τετράμηνο στην Πιερία πραγματοποίησε σπείρα, με συνολική "λεία" οκτώμισι χιλιάδες ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες για δύο συνεργούς τους.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες συνελήφθησαν οι τρεις άνδρες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένη κλοπή, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Οι τρεις συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο, πραγματοποίησαν διαρρήξεις σε ναούς, εξωκκλήσια, παρεκκλήσια και εξοχικές κατοικίες, σε χωριά και οικισμούς της Πιερίας, αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα, είτε δρώντας από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση και με τη συμμετοχή των δύο συνεργών τους.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου διέπραξαν πενήντα διαρρήξεις σε ναούς, εξωκκλήσια και παρεκκλήσια, όπου σε 31 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα και πέντε διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, όπου σε τέσσερεις από αυτές αφαίρεσαν εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 8.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε δυο οικίες, που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία, βαριοπούλα, λοστοί, τσεκούρια και άλλα εργαλεία.

Επίσης βρέθηκε και μία ηλεκτρική συσκευή, που είχε κλαπεί από ναό, σε περιοχή της Πιερίας.

Κατασχέθηκε, επίσης, ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φακός και δύο ζευγάρια γάντια εργασίας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis