Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
EKAB
23:17 | 16/12/2023

Συγκλονίζει η περιγραφή της διασώστριας του ΕΚΑΒ που περιέθαλψε τον τραυματία αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη. Όπως λέει στον ΑΝΤ1, βρέθηκε μπροστά σε ένα «πεδίο μάχης» με τον άνδρα των ΜΑΤ να χρήζει άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο.

«Μας ενημέρωσαν για επείγον περιστατικό. Πήγαμε άμεσα. Ήταν πραγματικά πεδίο μάχης το σημείο, αγωνία, φόβος, άγχος», περιγράφει στην κάμερα του ΑΝΤ1 η διασώστρια του ΕΚΑΒ, Ελεάνα Τσουμπασίδου.

Διαβάστε επίσης

Η διασώστρια του ΕΚΑΒ, είχε βάρδια το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου και μαζί με τους συναδέλφους της πήγαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» για να παραλάβουν τον τραυματία αστυνομικό.

«Δεν είχε σχεδόν καθόλου τις αισθήσεις του. Είχε πολύ μεγάλη αιμορραγία την οποία είχαν σταματήσει με πολύ καλό τρόπο οι αστυνομικοί και δώσαμε πραγματικά σκληρή μάχη στο ασθενοφόρο για να κρατηθεί στη ζωή, δεν είχε επίπεδο συνείδησης, ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση», αναφέρει η ίδια.

Συγκλονιστικά είναι και τα ηχητικά των συναδέλφων του με το κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να περιγράψουν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ειδικότερα στο ηχητικό ακούγεται ο εξής διάλογος: 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Τον σταθμό (ΕΚΑΒ) κέντρο, εκ νέου, τον σταθμό.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη Αποστόλη, ελήφθη. Πες μου λίγο για το συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Το τραύμα το έχουμε φτιάξει… το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ… έχουν παρασχεθεί οι Α’ Βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα να γνωρίζετε, γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

Καθώς δεν υπήρχε χρόνος ώστε ο τραυματίας να μεταφερθεί στο 401, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο ΓΚ Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε αλλά ήταν σε κοντινή απόσταση και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, οι γιατροί είχαν προλάβει να προετοιμαστούν.

Εννιά ημέρες αργότερα ο αστυνομικός συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να περιμένουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός έπειτα από την πολυήμερη νοσηλεία.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές επιχειρούν να ταυτοποιήσουν ένα προς ένα τα άτομα που διακρίνονται σε βίντεο να τρέχουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών έξω από το κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκέμβριου.

Τα στελέχη της Ασφάλειας που έχουν στα χέρια τους μία λίστα με υπόπτους αναμένουν και τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών σε μια προσπάθεια να μάθουν όσα ειπώθηκαν για την οργάνωση της επίθεσης αλλά και τις επικοινωνίες αμέσως μετά.

 

Πηγή:  enikos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis