Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 23/05/2024

Τις βραδινές ώρες χθες, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση προς τη νησίδα «Χονδρός» Σύμης.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα. Το περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε είκοσι επτά άτομα (16 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ από το πλήρωμα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο (02) άτομα. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ οι δύο (02) τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης. Ακολούθως μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος, με τη συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει τις βραδινές ώρες χθες από Ντάτσα Τουρκίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) δολαρίων έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 27χρονος, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis