Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σεισμος Τουρκία
13:19 | 13/07/2023

Διάσκεψη θα διεξαχθεί σήμερα στο Βερολίνο για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν πριν από πέντε μήνες από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Αυτή διοργανώνεται από την Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) και τουρκικούς οργανισμούς-εταίρους.

Διαβάστε επίσης

Η έκταση της καταστροφής είναι τεράστια και η ανοικοδόμηση θα χρειαστεί πολλά χρόνια, σύμφωνα με την Ένωση, η οποία προσθέτει σε ανακοίνωσή της ότι η Τουρκία βασίζεται στην υποστήριξη γερμανικών εταιρειών.

Στη διάσκεψη προγραμματίζεται να απευθύνουν μηνύματά τους μέσω βίντεο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η DIHK προγραμματίζει επίσης να προωθήσει την επανάληψη ή την έναρξη κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, σειρά καταστροφικών σεισμικών δονήσεων συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τμήματα της Συρίας, αφήνοντας πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια άστεγους, ενώ νοσοκομεία και υποδομές χρήζουν ανοικοδόμησης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis