Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:14 | 20/06/2023

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε συστηματική διάπραξη κλοπών στην Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί,  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά (43) περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τον Μάρτιο του έτους 2021 έως και τις 16-6-2023, σε περιοχές της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν συνολικά (43) κλοπές (39 τετελεσμένες – 4 απόπειρες) σε εργοστάσια, εταιρείες, συνεργείο, φανοποιείο, αποθήκη και κατάστημα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χάλκινα καλώδια, χάλκινα πηνία, καλώδια ηλεκτροδότησης, δυο λεβέδιες, ένα αυτοκίνητο, χάλκινες μπάρες, (200) κιλά σκραπ και (46) μεταλλικές φιάλες, συνολικής αξίας 140.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν κυρίως από σταθμευμένα οχήματα, συνεργείο και κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, συνολικά (39) καταλύτες οχημάτων, αξίας 12.200 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κυρίως νυχτερινές ώρες, πραγματοποιώντας κατόπτευση των επιχειρήσεων, που επέλεγαν για την διάπραξη των κλοπών, εξακριβώνοντας την απουσία των εργαζομένων.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι ανάλογα με τον όγκο των μεταλλικών αντικειμένων που θα αφαιρούσαν, καθόριζαν και το σύνολο των οχημάτων που απαιτούνταν για την εμφόρτωση των κλοπιμαίων, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες.

Όσον αφορά την αφαίρεση των καταλυτών, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ανυψωτικούς γρύλλους, τροχούς και ηλεκτρικές σέγες, τους οποίους μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας 150 έως 700 ευρώ ανά καταλύτη.

Σε μια περίπτωση κλοπής σε εργοστάσιο,  οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν χάλκινα πηνία και αποπειράθηκαν με δηλητηριασμένη τροφή, να θανατώσουν ένα σκύλο.

Οι κατηγορούμενοι έχουν αποκομίσει από τη διάπραξη των κλοπών, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις (150.000) ευρώ, ενώ έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis