Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 15/12/2023

Συνελήφθη, προχθες (13-12-2023) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ημεδαπός άνδρας, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη απατών, με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ή νοσηλείας (τραυματισμός) συγγενικού προσώπου.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ από τη -μέχρι τώρα- έρευνα εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις απατών, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, προχθες το μεσημέρι, άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από στενό συγγενικό της πρόσωπο προσπάθησαν να την εξαπατήσουν. Η γυναίκα αντιλήφθηκε την επιχειρούμενη σε βάρος της απάτη και αφού ενημέρωσε τους αστυνομικούς, άφησε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στην οικία της στην πόλη της Λάρισας, τα χρήματα και τιμαλφή που της ζήτησαν οι δράστες.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε ενώ προσπαθούσε να εντοπίσει τον κάδο και ακινητοποιήθηκε.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται, με τον ίδιο ρόλο, σε ακόμη -7- περιπτώσεις απατών που διαπράχθηκαν σε βάρος ημεδαπών γυναικών κατά τον τελευταίο μήνα στο νομό Λάρισας και συγκεκριμένα, από 23-11-2023 έως και προχθές (12-12-2023).

Με τον τρόπο αυτό οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν, από τα θύματά τους, συνολικά -42.700- ευρώ, -27- χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Λάρισα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -3.440- ευρώ,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • -2- καπέλα, εκ των οποίων ένα τύπου τραγιάσκα,
  • -2- μπουφάν,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • αποδείξεις διοδίων, από τις οποίες φαίνεται η μετακίνησή του, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, από τη Λάρισα προς τον Προμαχώνα Σερρών και ακολούθως η επιστροφή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Εικόνα
1

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis