Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:39 | 19/11/2022

Διακριβώθηκε , μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε διάπραξη κλοπών στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών ανδρών, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, του εμπρησμού και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν συνολικά (42) κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τον Ιανουάριο του έτους 2020 έως την 15/9/2022, σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, της Ερυμάνθειας και της Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν (21) κλοπές σε οικίες, αποθήκες οικιών και αγρών, (20) κλοπές σε αγροτεμάχια και (1) κλοπή σε μετασχηματιστή, κατά τις οποίες αφαίρεσαν οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρήματα και καλώδια παροχής ηλεκτρικού δικτύου.

Στην περίπτωση κλοπής καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος από αγροτεμάχιο σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική έκταση δέκα στρεμμάτων.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας επισημαίνεται ότι, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ διέθεταν τα προϊόντα των κλοπών, έναντι χρηματικού αντιτίμου, σε επιχείρηση συλλογής μετάλλων, ιδιοκτησίας συγκατηγορούμενού τους, που δεν κατείχε άδεια λειτουργίας επιχείρησης.

Σε έρευνες που είχαν διενεργηθεί στην επιχείρηση του τελευταίου κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί είχαν βρει και είχαν κατασχέσει 569,5 κιλά τμημάτων καλωδίων χαλκού και 80 αντικείμενα όπως ηλεκτρικά εργαλεία, βενζινοκίνητα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στην πλειοψηφία προερχόνταν από τις κλοπές που διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Οι κατηγορούμενοι έχουν αποκομίσει από τη διάπραξη των κλοπών, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται περίπου στις (45.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis