Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:19 | 15/01/2023

 Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, η δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται στην τέλεση απατών στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης απατών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σε βάρος (59) ατόμων και πιο συγκεκριμένα (56) ημεδαπών (τριάντα έξι ανδρών – είκοσι γυναικών), καθώς και τριών αλλοδαπών (δυο άνδρες – μια γυναίκα).

Διαβάστε επίσης

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν δυο περιπτώσεις απατών, που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του έτους 2022, σε βάρος δυο επιχειρηματιών στην Ηλεία, κατά τις οποίες τα μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στις (280.900) ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 27-07-2022 μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχειρήσεων στην Ηλεία και προσποιούμενος τον πελάτη, με το πρόσχημα εξόφλησης οφειλής, απέσπασε από τον παθόντα, μέσω  υπερσυνδέσμου που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με περιβάλλον τράπεζας, τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να προβούν σε μεταφορά του χρηματικού ποσού των (126.000) ευρώ, από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμούς υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Στην δεύτερη περίπτωση, την 10/07/2022 μέλος της έτερης εγκληματικής οργάνωσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη εταιρείας και προσποιούμενος τον πελάτη, με το πρόσχημα ολοκλήρωσης μεταφοράς χρηματικού εμβάσματος, απέσπασε με την ίδια παραπάνω μεθοδολογία, τους τραπεζικούς κωδικούς του παθόντα, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να προβούν σε μεταφορά του χρηματικού ποσού των (154.900) ευρώ, από λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμούς των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης των εγκληματικών οργανώσεων, προέκυψε ότι λειτουργούσαν με δομημένη, διαρκή δράση και είχαν διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη απατών.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis