Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:29 | 30/05/2023

Δέκα «παραβάτες του νόμου» σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας σε δρόμο στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας «δέχθηκαν επίθεση με σφαίρες από πρόσωπα που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα τα οποία διέθεταν θωράκιση», ανέφερε μέσω Facebook ο Χεράρδο Παλάσιος, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στη Νουέβο Λεόν. «Απολογισμός: 10 εγκληματίες σκοτώθηκαν, τρία θωρακισμένα οχήματα κατασχέθηκαν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας όταν χτυπήθηκε από σφαίρα, οι υπόλοιποι όταν ανατράπηκε το όχημά τους, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η μάχη ξέσπασε σε δρόμο που συνδέει τη Νουέβο Λεόν με τη Νουέβο Λαρέδο, πόλη πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ στη γειτονική πολιτεία Ταμαουλίπας.

Η περιοχή αυτή πλήττεται σκληρά από τη βία που συνδέεται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος και τη διακίνηση ναρκωτικών. Δρόμοι που συνδέουν τις δυο πολιτείες μετατρέπονται συχνά σε θέατρο απαγωγών, εξαφανίσεων, κλοπών...

Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί πάνω από 340.000 δολοφονίες και περίπου 100.000 «εξαφανίσεις», που οι αρχές αποδίδουν στην πλειονότητά τους σε συμμορίες, αφότου άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος» κατά των ναρκωτικών, η αμφιλεγόμενη επίθεση των αρχών εναντίον των καρτέλ με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, τον Δεκέμβριο του 2006.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis