Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:39 | 18/05/2024

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς (κυβέρνηση, Ελληνική Αστυνομία, UEFA, Ολυμπιακός και Φιορεντίνα) κινούνται σε… ρυθμούς τελικού, με τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League να είναι προγραμματισμένος για την 29η Μαΐου (22:00).

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας (13/05), πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εκπονηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» ο Υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλης Χρυσοχοΐδης και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες ήταν και οι υπεύθυνοι της UEFA.

«Να μην πέσει ούτε πέτρα»

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ άλλων μέτρων, στον σχεδιασμό προβλέπεται πως γύρω από την OPAP Arena θα δημιουργηθούν διπλές και τριπλές ζώνες ελέγχου, ενώ drone και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας θα δίνει εικόνα στο Αρχηγείο.

Εκτός από τμήματα ασφαλείας, στα μέτρα συμμετέχουν και η Κρατική ΑσφάλειαΑντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (ανάμεσα σε εκείνους και ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν) αναμένεται να καταφθάσουν στη χώρα μας και το μήνυμα που έχει δοθεί είναι: «Να μην πέσει ούτε πέτρα».

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί

Πάνω από 6.000 ένστολοι θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να μην προκύψει οιοδήποτε ζήτημα τόσο κατά τη μετάβαση των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στο γήπεδο, όσο και γενικότερα στην ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αστυνομικών δεν θα βρίσκεται μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας και έναν εποπτικό ρόλο, ενώ, σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ο χώρος γύρω από την «Αγιά Σοφιά» θα είναι αποκλεισμένος σε περίμετρο τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων και όπως είναι λογικό, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να πλησιάσει κάποιος στο γήπεδο δίχως την προσκόμιση του εισιτηρίου του αγώνα.

Ανακοίνωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη λειτουργία των σχολείων

«Η επικαιροποίηση των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις όμορες περιοχές, λόγω της διεξαγωγής του τελικού του UEFA Europa Conference League, θα αφορά τα παρακάτω:

Αυστηρές ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου πέριξ του γηπέδου διεξαγωγής του τελικού. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου, με μέριμνα εξαιρέσεων για όσους χρίζουν βοήθειας, τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους.

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, μέρος της οποίας θα παραμείνει επίσης κλειστό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας και στους δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Γαλατσίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αττική Οδό και στα δυο ρεύματα.

Τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη την Αθήνα στις 29 Μάϊου (κάποια μέτρα θα ισχύσουν και στις 28 Μαΐου).

Γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι ζώνες ελέγχου καθώς και οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί.

Πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο στο χάρτη (το γενικό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες). Επομένως η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μάϊου.

Κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

Αλλαγές θα σημειωθούν στις 29 Μάϊου στα δρομολόγια της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

H τροφοδοσία των μαγαζιών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μάϊου, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στην περιοχή απαγόρευσης. Τούτο, διότι πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο χρώμα που θα παραμείνουν κλειστές. Επομένως, προτείνεται η τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στις οδούς που θα μείνουν κλειστές να γίνει πριν την Τετάρτη 29 Μάϊου στις 06:00 το πρωί.

Ο κανονισμός γηπέδου και τα απαγορευμένα αντικείμενα

Ενόψει του τελικού του UEFA Europa Conference League στην AEK Arena (29/05/2024) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, ανακοινώνεται η λίστα των αντικειμένων που απαγορεύεται να εισαχθούν στην εγκατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται ρητά η προσέγγιση του γηπέδου σε φιλάθλους, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων του σπουδαίου τελικού ενώ υπογραμμίζεται ότι τα εισιτήρια διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά.

Υπογραμμίζεται ότι μόνο μπλούζες, κασκόλ και διακριτικά των δύο φιναλίστ επιτρέπονται στο στάδιο και θα απαγορευθεί η είσοδος σε όποιον διαθέτει διακριτικά άλλων συλλόγων η Εθνικών Ομάδων.

Το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και προϊόντων καπνού δεν επιτρέπεται εντός του γηπέδου.

Δεν επιτρέπονται μπουκάλια νερού μέσα στο γήπεδο. Το νερό θα πωλείται σε συγκεκριμένα περίπτερα παραχώρησης, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για όλους τους φιλάθλους.

Όλοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό, οφείλουν να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν πρωτότυπο έγγραφο ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοπροσωπίας όπως το διαβατήριο και το δίπλωμα και να τοι έχουν μαζί τους για την είσοδο στο γήπεδο. Κατά την προσέγγιση και την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο θα διεξάγονται συνεχώς και σωματικοί έλεγχοι.

Απαγορευμένα αντικείμενα

Τα ακόλουθα αντικείμενα απαγορεύονται αυστηρά και δεν πρέπει να μεταφερθούν στο γήπεδο του αγώνα:

α) σακούλες όχι μεγαλύτερες από A4 (210 mm x 297 mm x 210 mm).

β) όπλα οποιουδήποτε είδους ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να προσαρμοστεί για χρήση ως όπλο (συμπεριλαμβανομένων των ομπρελών). Προς αποφυγή αμφιβολιών, ένα φορητό κινητό τηλέφωνο φόρτισης μια φορητή συσκευή φόρτισης κινητού τηλεφώνου παρόμοιου μεγέθους ή μικρότερη από το ίδιο το τηλέφωνο, δεν θα θεωρείται βλήμα και θα επιτρέπεται εντός του σταδίου.

γ) μπουκάλια, κανάτες ή κουτάκια κάθε είδους, καθώς και άλλα αντικείμενα από πλαστικό, γυαλί ή οποιοδήποτε άλλα εύθραυστα υλικά, εκτός από αντικείμενα που απαιτούνται για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους.

δ) πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, σκόνη καπνού, βόμβες καπνού ή άλλα πυροτεχνήματα.
ε) δοχεία ψεκασμού αερίων, διαβρωτικές/εύφλεκτες ουσίες, βαφές ή δοχεία που περιέχουν ουσίες που είναι επιβλαβή για την υγεία ή πολύ εύφλεκτα.

στ) καλύμματα προσώπου, συμπεριλαμβανομένων κρανών, fullface και μάσκες σκι.

ζ) συσκευές λέιζερ.

η) drones.

θ) τρόφιμα οποιουδήποτε είδους, εκτός από είδη που απαιτούνται για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους.

ι) αλκοόλ, ναρκωτικά ή άλλες μεθυστικές, επικίνδυνες ουσίες, εκτός από τις ουσίες που απαιτούνται για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους·

ια) κάθε προσβλητικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό, σεξιστικό, θρησκευτικό, πολιτικό ή άλλο παράνομο/απαγορευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένου προπαγανδιστικού υλικού που προάγει διακρίσεις.

ιβ) οποιαδήποτε διαφημιστικά, εμπορικά αντικείμενα ή υλικά, συμπεριλαμβανομένων πανό, πινακίδων, συμβόλων και φυλλάδια.

ιγ) εύκαμπτα κοντάρια σημαίας που υπερβαίνουν το 1 (ένα) μέτρο σε μήκος και 1 (ένα) cm σε διάμετρο.

ιδ) πανό ή σημαίες μεγαλύτερες από 2,0 (δύο) x 1,5 (ενάμιση) μέτρα. Μικρότερες σημαίες και πανό μπορεί να επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κατασκευασμένα από υλικά που θεωρούνται άφλεκτα και τα οποία συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της τοπικής νομοθεσίας. Όλα τα banner ή οι σημαίες μεγαλύτερες από 2.0 (δύο) x 1,5 (ενάμιση) μέτρα επιτρέπονται μόνο με γραπτή αίτηση επιβεβαιωμένη από την UEFA ή/και την φιλοξενούσα Ομοσπονδία.

ιε) συσκευές εκπομπής ήχου που λειτουργούν ηλεκτρονικά, μηχανικά ή χειροκίνητα όπως μεγάφωνα.

ιστ) επαγγελματικές κάμερες και βιντεοκάμερες ή άλλη επαγγελματική συσκευή εγγραφής ήχου και βίντεο. Εννοείται ότι κάμερες, βιντεοκάμερες και άλλες συσκευές καταγραφής ήχου ή βίντεο ο εξοπλισμός καταγραφής μπορεί να μεταφερθεί στο στάδιο για ιδιωτική χρήση και θα γίνεται δεκτός.

ιζ) όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς μετάδοσης ή διάδοσης οποιουδήποτε περιεχομένου κατά παράβαση.

ιη) ζώα, εκτός από σκύλους-οδηγούς ή/και σκύλους βοήθειας (υπό την προϋπόθεση ότι τέτοιος οδηγός ή βοήθεια, επιτρέπεται η είσοδος σκύλων στο γήπεδο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφιβολίας σχετικά με οποιοδήποτε αντικείμενο προσκομιστεί στο Στάδιο, το αρμόδιο πρόσωπο που ορίζεται από την UEFA είναι υπεύθυνος να αποφασίζει ποια αντικείμενα απαγορεύονται ή επιτρέπονται σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σταδίου.

Δείτε ΕΔΩ τον κανονισμό γηπέδου ενόψει του τελικού του Europa Conference League 2024.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis