Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:49 | 19/05/2023

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών, βρέθηκε τελικά το πιστόλι που είχε «εξαφανιστεί» από αστυνομικό τμήμα του Αιγίου. Μάλιστα για την υπόθεση είχε διαταχθεί ΕΔΕ.

Η απουσία του όπλου είχε γίνει αντιληπτή κατά τη διάρκεια ελέγχου καταγραφής – καταμέτρησης του οπλισμού της υπηρεσίας, οπότε και διαπιστώθηκε η  ύπαρξη «κενού» μεταξύ των δηλωθέντων με εκείνα που υπάρχουν σε συγκεκριμένο χώρο στο κτίριο και υποτίθεται φυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού».

Διαβάστε επίσης

Όπως είχε γράψει τότε η εφημερίδα  «Πελοπόννησος» αλλά και το pelop.gr, πρόκειται για πιστόλι που έχει χρεωθεί σε αστυνομικό που αποσπάστηκε σε υπηρεσία εκτός νομού -την περασμένη άνοιξη- και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, πριν την αποχώρησή του από την Αστυνομία Αιγίου, το παρέδωσε σε συνάδελφό του ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί στο ειδικό σημείο φύλαξης

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ, προκειμένου να διερευνηθεί πώς εξαφανίστηκε ένα «κλειδωμένο» όπλο. Μάταια, όμως, καθώς μέχρι και σήμερα ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται και πολύ περισσότερο τι έχει συμβεί.  Από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση, με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη, διετάχθη η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), με σκοπό να διακριβωθεί το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες και με ευθύνη ποιου χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο.

ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΠΛΟ

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών, το μυστήριο λύθηκε. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, το “χαμένο” αστυνομικό πιστόλι, τελικά εντοπίστηκε σε όχημα. Μάλιστα πρόκειται για ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιείται από την ΟΚΠΕ.

Πηγή:  pelop.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis