Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 29/03/2023

Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων στον «Κώδικα Μετανάστευσης» παρουσίασε το απόγευμα η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, κατά την τελευταία ημέρα επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου από την επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Όπως είπε η κυρία Βούλτεψη, με τις βελτιώσεις αυτές, θα εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή από τη δημοσίευση του νόμου, η διάταξη που αφορά στη χορήγηση εθνικής άδειας διαμονής δεκαετούς διάρκειας σε ενηλίκους πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς, που εισήλθαν στην Ελλάδα ως ασυνόδευτοι ανήλικοι, με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τρεις τουλάχιστον τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Διαβάστε επίσης

Το ίδιο, προσέθεσε η κυρία Βούλτεψη, θα ισχύσει και για τις κυρώσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 20 του νομοσχεδίου, για όσους χρησιμοποιούν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα ή άλλα παράνομα μέσα για να αιτηθούν την έκδοση άδειας διαμονής.

Στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που παρουσίασε η υφυπουργός, περιλαμβάνεται επίσης, η παράταση έως τις 31 Ιουλίου 2023 της προθεσμίας πληρωμής προκαταβολής για αγορά ακινήτου, με σκοπό την χορήγηση «γκόλντεν βίζα», χωρίς να αλλάζει η τελική ημερομηνία εφαρμογής του νέου ορίου επένδυσης των 500.000 ευρώ.

Τέλος, παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2023, η -κατά παρέκκλιση- διαδικασία για μετάκληση εργατών γης.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής (ΝΔ: υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ: αποχή, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: επιφύλαξη, ΚΚΕ: κατά, Ελληνική Λύση: κατά, ΜέΡΑ25: κατά).

Η συζήτησή και ψήφιση του «Κώδικα Μετανάστευσης» στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis