Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λιμενικο
21:09 | 18/05/2023

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών:

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 4489/2023 «Σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων συνδεόμενο με το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής» καθορίστηκαν οι υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ των οποίων τα υπηρετούντα στελέχη θα λάβουν ένα σοβαρό ποσό ως ανταμοιβή για την υλοποίηση στόχων του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, που υπολογίζεται στο  δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

Διαβάστε επίσης

Σε κάθε περίπτωση αναφερόμαστε σε πριμ αποδοτικότητας των στελεχών που υπηρετούν σε υπηρεσίες που με την προσφορά τους συνέβαλαν στην επίτευξη στόχων της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι δικαιούχοι είναι στελέχη του ΛΣ–ΕΛ. ΑΚΤ. που υπηρετούν σε Διοικητικές  Διευθύνσεις του Αρχηγείου Λ.Σ και του ΥΝΑΝΠ.

Δικαιούχοι δεν είναι:

  • Τα πληρώματα των πλωτών μέσων του ΛΣ– ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
  •  Οι Λιμενικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες του στα νησιά .
  • Τα στελέχη που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που υπηρετούν σε γραφεία των Λιμεναρχείων και στην ουσία βγάζουν τη ¨λάντζα¨ προκειμένου οι κεντρικές υπηρεσίες να μπορούν να επιτύχουν τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συναδέλφους εργάστηκαν αυτό τον χρόνο σκληρά και μεθοδικά προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι όμως κάποιοι έχουν μπερδέψει το Λιμενικό Σώμα και προσεγγίζουν την προσφορά μας κατ’αναλογία με αυτή των τραπεζών όπου τα κίνητρα είναι πάντα οι οικονομικοί στόχοι .

Εύλογα τίθενται τα ερωτήματα από μεγάλο αριθμό συναδέλφων που νιώθουν αδικημένοι από αυτό τον διαχωρισμό:

  1. Δεν αποτελεί επίτευξη στόχου στην διαχείριση του μεταναστευτικού η προσφορά των υπηρετούντων στα σκάφη και στις υπηρεσίες της παραμεθορίου ;

Ο Πρωθυπουργός της χώρας ,ο Υπουργός μας ,ο Αρχηγός του ΛΣ–ΕΛ.ΑΚΤ. όταν αναφέρονται στο Λιμενικό Σώμα εκθειάζουν την αποτελεσματικότητα και την προσφορά αυτών των συναδέλφων αφού έκαναν παγκοσμίως γνωστό πως το ΛΣ–ΕΛ.ΑΚΤ αποτελεί κορωνίδα ασφάλειας και προστασίας των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης και όχι μόνο.

  1. Δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του σημαντικότερου ίσως πυλώνα της οικονομίας της χώρας,        αναφερόμενοι στον τουρισμό ,αφού οι συνάδελφοί μας τόσο στα νησιά όσο και στα μεγάλα λιμάνια εργάζονται ατελείωτες ώρες προκειμένου οι πολίτες του κόσμου να μετακινηθούν με πλοία στα νησιά μας ;
  2. Δεν ήταν οι Λιμενικοί αυτοί που διατάχθηκαν να αναλάβουν τον εποπτικό ρόλο των ακτοπλοϊκών εταιριών κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών για τον covid-19 ;

Όλα αυτά σε μία απίστευτα  δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα ,την στιγμή μάλιστα που όλοι βρίσκονταν στην ασφάλεια του εργασιακού τους  χώρου ή του σπιτιού τους ενώ οι Λιμενικοί εκτεθειμένοι στα λιμάνια.    

  1. Δεν θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που εργάζονται στις Λιμενικές Αρχές και αφιερώνουν παράλληλα με τα λοιπά καθήκοντά τους και τις υπηρεσίες  στα λιμάνια, χιλιάδες εργατοώρες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ, που δικαιούνται το πριμ ,να έχουν τα πλήρη στοιχεία προκειμένου να ολοκληρωθεί η εργασία που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων; 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών όπου και αν αυτοί υπηρετούν όμως σε κάθε περίπτωση θα επιμένουμε στην ανάδειξη  του έργου και της προσφοράς των πληρωμάτων των σκαφών ,των υπηρετούντων στην παραμεθόριο και όλων όσοι προσφέρουν υπηρεσίες στα νησιά και στα λιμάνια της πατρίδας μας . 

 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΕΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis