Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ
13:13 | 25/01/2024

Στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος τοποθετήθηκε ο Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης.

 

Διαβάστε επίσης

Δείτε το βιογραφικό του:

Ο νέος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ γεννήθηκε στην Κολωνία Γερμανίας το 1964, από γονείς μετανάστες. Μεγάλωσε με τους γονείς της μητέρας του στο τόπο καταγωγής του, τον οικισμό της Λεπτής Ορεστιάδας.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Ορεστιάδας και ακολούθως εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Στην Ελληνική Αστυνομίας εισήλθε το 1987. Περνώντας από όλα τα στάδια των αστυνομικών σχολών(Αστυφυλάκων – Αρχιφυλάκων – Αξιωματικών) ονομάστηκε Υπαστυνόμος Β΄ το 1994.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Φεβρουάριο του 2020 διετέλεσε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας και από το Φεβρουάριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2024 διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Αντιστράτηγος Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ ήταν ο επιχειρησιακός επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας στο περιστατικό της κρίσης, με την μαζική απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων από παράνομους μετανάστες, στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020.

Η οικογένειά του αποτελείται από την σύζυγό του και τα τρία άρρενα τέκνα τους.

 

Το Policenet.gr του εύχεται καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis