Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αστέριος Ηρ. Μαντζιώκας
12:12 | 28/01/2024

Στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του  Προϊστάμενου Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο Αντιστράτηγος Αστέριος Ηρ. Μαντζιώκας

 

Διαβάστε επίσης

Δείτε το βιογραφικό του:

Ο Αστέριος Μαντζιώκας γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Στη γενέτειρά του τέλειωσε το Λύκειο της ιστορικής Οικονόμειου Σχολής.

Εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας τον Μάιο του 1985 ως Δόκιμος Αστυφύλακας και αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Αστυνομική Σχολή, υπηρέτησε ως Αστυφύλακας στο ΙΔ’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων) και στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής .

  • Προήχθη στο βαθμό του Αρχιφύλακα και για το διάστημα 1989 μέχρι το 1991 υπηρέτησε στο ΙΔ’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών και στη Γ.Α.Δ. Αττικής – Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων.
  • Το έτος 1991 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και αποφοίτησε το έτος 1994.
  • Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων, στο Ε’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων), στη  Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής,  στη Γ.Α.Δ. Αττικής – Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων ως Προϊστάμενος, Γραφείο Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως – Κλάδο Αστυνομίας Ασφάλειας & Τάξης, και στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ως Τμηματάρχης.
  • Ως ανώτερος Αξιωματικός διετέλεσε Διευθυντής, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.
  • Ως ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε με το βαθμό του Ταξιάρχου, Γενικός Διευθυντής στην ΓΕ.Π.Α.Δ Στερεάς Ελλάδος και Γενικός Διευθυντής στην ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας. Τον Μάρτιο του 2022 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και επανατοποθετήθηκε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Την 29-1-2023 τοποθετήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Διευθυντής.

Με τις πρόσφατες τακτικές  κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθη στο Βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκπαιδεύτηκε-Μετεκπαιδεύτηκε:

  • στο Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών
  • στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας
  • στο Παράρτημα της Σχολής Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης επί θεμάτων Δακτυλοσκοπίας, Εξερεύνησης, Φωτογράφησης τόπου διαπραχθέντος εγκλήματος,  καθώς στον τρόπο λήψης βιολογικού υλικού από άτομα και αντικείμενα
  • στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης επί θεμάτων Εκπαίδευσης Στελεχών της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος στον τρόπο λήψης βιολογικού υλικού από άτομα και αντικείμενα
  • σε τεχνικές ανάκρισης και συνέντευξης από στελέχη του Γραφείου Νομικού Τμήματος του FBI της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Του απονεμήθηκε η ειδικότητα του Εξερευνητή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών  το Νοέμβριο του 2008.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και δραστηριότητα, πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών. Επίσης, του έχουν απονεμηθεί  το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Μετά από εισήγηση της κ. Carolyn B. Maloney, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 12η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, του απενεμήθη πιστοποιητικό ειδικής αναγνώρισης του Κογκρέσου των Η.Π.Α, σε αναγνώριση εξαιρετικής και ανεκτίμητης προσφοράς προς την Κοινότητα.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis