Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης
10:47 | 29/01/2024

Στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του  Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης.

 

Διαβάστε επίσης

Δείτε το βιογραφικό του:

Κατάγεται από την Κατερίνη του Νομού Πιερίας και γεννήθηκε το έτος 1962. Το 1984 εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1987 εισήχθη στη Σχολή Αρχιφυλάκων, ενώ το έτος 1991 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αποφοίτησε το έτος 1994. Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2007. Παρακολούθησε το Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών το έτος 2016 με βαθμό άριστα.

Είναι κάτοχος διπλώματος γερμανικής γλώσσας και συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για θέματα εθνικού νομίσματος, λαθρεμπορίου, αρχαιοκαπηλίας, αλλοδαπών και συναλλαγματικού ελέγχου. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με σκοπό την εξειδίκευση σε θέματα οικονομικών εγκλημάτων.

Παρακολούθησε διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια αφορώντα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών, στην υποδοχή εξαρτημένων ατόμων από ναρκωτικές ουσίες και στην προαγωγή της υγείας σε θέματα πρόληψης-ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. Εκπροσώπησε επιτυχώς το Σώμα σε ομάδα εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια Βουλγαρίας με αντικείμενο ζητήματα ναρκωτικών ουσιών. Εκπαιδεύτηκε δε σε υπηρεσιακά θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης κρίσιμων και έκτακτων περιστατικών.

Υπηρέτησε κατά σειρά ετών σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπως στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας Αθλητικών Χώρων, αλλά και σε θέσεις ευθύνης ως Διοικητής σε πλήθος Τμημάτων Ασφαλείας.

Τον Νοέμβριο του 2018 με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 που τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με το βαθμό του Ταξιάρχου, ενώ τον Απρίλιο του 2022 τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, όπου προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου τον Ιανουάριο του 2023.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει τιμηθεί για την υπηρεσιακή του απόδοση και δραστηριότητα από την Ελληνική Πολιτεία με τα παράσημα του «Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής » και του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα». Επίσης, του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια Αστυνομικής Αξίας Α΄, Β΄ και  Γ΄ Τάξεως, καθώς και οι Διαμνημονεύσεις «Αξίας και Τιμής » Β΄Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ ,Β΄ και Γ΄ Τάξεως, ως και πλήθος επαίνων, ευαρεσκειών,  ηθικών και υλικών αμοιβών.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis