Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
διαμαρτυρία αστυνομικών
10:10 | 23/10/2023

Την ελλιπή στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν για άλλη μια φορά συνδικαλιστές του σώματος την ώρα που σύμφωνα με τους ίδιους η πολιτεία αδιαφορεί σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΛΑΤΛΗΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤ Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ Θεόδωρο Τσαϊρίδη έπρεπε να υπηρετούν 84 αστυνομικοί ενώ σήμερα ρίχνονται στη μάχη μόλις 28.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ στο πλαίσιο κινητοποίησης αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το ΑΤ Ευόσμου δήλωσε μεταξύ άλλων πως η διαμαρτυρία γίνεται προκειμένου να αναδειχθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε όλα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες της πρώτης γραμμής της πόλης.

«Δυστυχώς ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Μονίμως ακούμε για ενίσχυση της αστυνόμευσης, των επιχειρησιακών μονάδων, των μάχιμων υπηρεσιών και εμείς αυτό που ζούμε καθημερινά είναι να βλέπουμε να εκδίδονται φύλλα πορείας για να φεύγουν αστυνομικοί από αυτές τις υπηρεσίες και να πηγαίνουν σε υπεράριθμες» περιέγραψε.

Αναφορικά με το ΑΤ Ευόσμου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ έπρεπε να έχει 84 αστυνομικούς ενώ σήμερα έχει μόλις 28.

Εικόνα
διαμαρτυρία αστυνομικών

«Το 2021 οι τοπικές αρχές ζήτησαν την ενίσχυση του τμήματος, τους είχαν υποσχεθεί πως θα ενισχυθεί ενώ μάλιστα το 2022 είχε έρθει ο τότε ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος είχε υποσχεθεί διπλά περίπλοκα, ισχυρή αστυνόμευση και τελικά το 2023 φτάσαμε να έχει τη λιγότερη δύναμη από ποτέ» σημείωσε ο κ. Τσαϊρίδης.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση. «Αυτό που επικαλούνται ότι τα κενά αυτά καλύπτονται από άλλες υπηρεσιακές ομάδες, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η ομάδα ΔΙΑΣ έπρεπε να βγάζει δέκα περιπολίες στη δυτική Θεσσαλονίκη και βγάζει δυο με τρεις με το ζόρι»

Να αναφερθεί ως δεδομένο  πως 28 αστυνομικοί καλύπτουν το δεύτερο με μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης με 200.000 πληθυσμό.

Ο Γιώργος Χατζόπουλος γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης τόνισε από μέρος του  «Τα περισσότερα τμήματα είναι στο μισό της δύναμης τους όπως και στο τμήμα του Ευόσμου. Αυτο έχει ως συνέπεια να υπαρψει ελλιπής αστυνόμευση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορεί να παρέχει στον πολίτη το υπέρτατο αγαθό, την ασφάλεια. Υπαρχει μια λάθος κατανομή προσωπικού και γι’αυτό ζητάμε ενισχύσεις, με τουλάχιστον τριψηφιο αριθμό αστυνομικών».

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στο έργο του Flyover και σημείωσε: «Οπως είπε και ο υπουργός θα ενισχυθεί η Τροχαία με 100 αστυνομικούς έξωθεν από τους υπάρχοντες αστυνομικούς. Δυστυχώς ζήτησε να ενισχυθεί η Τροχαία από τους ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο τα αστυνομικά τμήματα».

Εικόνα
διαμαρτυρία αστυνομικών

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης που έδωσε το παρών στην κινητοποίηση ως νέος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, δήλωσε στις κάμερες «Οι ανάγκες για αστυνόμευση στην περιοχή είναι τεράστιες. Παρακολουθωντας το τι γίνεται στο αστυνομικό τμήμα Ευόσμου και το ποσό ελλιπής είναι η στελέχωση του είναι πολύ λογικό να ανησυχούμε και εμείς για την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε οπωσδήποτε περισσότερους αστυνομικούς. Το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να έχουμε ασφάλεια στην περιοχή είναι η αστυνόμευση»

«Θα κάνουμε και εμείς ότι είναι δυνατόν από τη δική μας πλευρά όσον αφορά τον φωτισμό, αλλά βοηθώντας και με την δημοτική αστυνομία έτσι ώστε να περάσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, αλλά πρέπει και η πολιτεία να στελεχώσει όσο περισσότερο γίνεται αυτό το τμήμα διότι είναι ένα τμήμα πολυδυναμο το οποίο δεν κάνει μόνο αστυνόμευση αλλά βγάζει ταυτότητες, διαβατήρια και γενικά εξυπηρετεί με πολλούς τρόπους την κοινωνία» κατέληξε ο κ. Αλεξανδριδης.

Πηγή:  thesstoday.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis