Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 09/12/2022

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας, που εξαπέλυε επιθέσεις σε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή, δημοσιεύει το Newsbomb.

Πρόκειται για συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις (ένας 18χρονος και τέσσερις ανήλικοι από 15 έως 17 ετών).

Διαβάστε επίσης

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η τελευταία επίθεση καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε περίπτερο στον Χολαργό, ωστόσο, μετά από αναζητήσεις οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν τρία ανήλικα άτομα που προσομοίαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια, μαύρο περιλαίμιο και νάιλον συσκευασία με κάνναβη.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της απόπειρας ληστείας και συνελήφθησαν. Από την έρευνα, σε συνδυασμό με αξιοποίηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, προέκυψε πως οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022, είχαν συστήσει μαζί με τον 18χρονο και τρεις ακόμη ανήλικους (σ.σ. η μία είναι κοπέλα και διαφεύγει της σύλληψης) συμμορία με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Χολαργού, επιδίδονταν σε ληστείες σε περίπτερα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προσέγγιζαν τα περίπτερα και με την απειλή είτε πιστολιού, είτε μαχαιριών, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους περιπτέρων, αφαιρώντας εισπράξεις από τα ταμεία και καπνικά προϊόντα, φροντίζοντας να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις ληστείες σε περίπτερα και δύο σε απόπειρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis