Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
γαλλια
09:23 | 24/09/2023

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας.

Διαδηλωτές περικύκλωσαν περιπολικό κρατώντας σιδερόβεργες στα χέρια και ένας από τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το όχημα και έβγαλε όπλο.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το BFMTV, στο περιπολικό που δέχθηκε επίθεση από τους διαδηλωτές, βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις τραυματίστηκαν.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τρία άτομα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν καταδίκασε μέσω X (πρώην Twitter) την «απαράδεκτη βία» σε βάρος των αστυνομικών.

 

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση

Στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Οικογένειες, ακριβιστές και απλός κόσμος βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό, τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα τροχονόμου στη διάρκεια ελέγχου είχε πυροδοτήσει κύμα ταραχών στη Γαλλία.

«Ο φόνος του Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στις 27 Ιουνίου 2023 στην Ναντέρ (προάστιο του Παρισιού), έριξε ξανά φως σ’αυτό που πρέπει να σταματήσει: ο συστημικός ρατσισμός, η αστυνομική βία και οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνει η πολιτική (του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ) Μακρόν» ανέφεραν οργάνωσεις στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στη σημερινή διαδήλωση.

Στη χώρα είχαν προγραμματιστεί πάνω από 100 πορείες.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με το AFP, ζητούν αυστηρότερους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πυροβόλων όπλων από τους αστυνομικούς και ένα ανεξάρτητο όργανο για τη διερεύνηση των περιστατικών αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας.

Πηγή:  tanea.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis