Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
16:28 | 21/11/2022

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία «να δρα εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες σχετικά με θύματα αμάχους κατά τις πρόσφατες επιθέσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον περιοχών στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

«Είδαμε αναφορές για μαζικές επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας σε διάφορες περιοχές στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε ρητά την συμπαράστασή της προς την Τουρκία. Και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ενδείξεις για ευθύνη του ΡΚΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, επισημαίνοντας ότι το ΡΚΚ είναι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταχωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης

«Η Τουρκία επικαλείται το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα. Ζητούμε από την Τουρκία να δρα εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Σε αυτό περιλαμβάνεται κυρίως και ότι πρέπει οι άμαχοι κάθε στιγμή να προστατεύονται. Αναφορές για πιθανά θύματα μεταξύ αμάχων σε αυτές τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Ζητάμε από την Τουρκία, όπως και από όλους τους εμπλεκόμενους να μην κάνουν τίποτα που θα επιδεινώσει αυτή την ήδη τεταμένη κατάσταση στις βόρειες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ», πρόσθεσε ο κ. Μπούργκερ.

Σήμερα μεταβαίνει στην 'Αγκυρα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, με ατζέντα στην οποία περιλαμβάνεται και η διμερής συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης.

της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis