Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:46 | 09/04/2023

Στα τέλη του Φεβρουαρίου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ανακοινώσει ότι ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το εν λόγω Π.Δ. προβλέπει:

Α) Tην αύξηση των οργανικών θέσεων των Υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ κατά 5, των Ταξιάρχων κατά 20 και των Αστυνομικών Διευθυντών κατά 30.

Β) Προαγωγές Αστυνόμων Α΄ ανεξαρτήτως κενών οργανικών θέσεων με τη συμπλήρωση 20 ετών πραγματικής υπηρεσίας ή 6 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο βαθμό.

Γ ) Μειώνονται τα απαιτούμενα έτη προαγωγής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ από το βαθμός του Α/Β΄ στον  βαθμό του Α/Α΄, ανεξαρτήτως κενών οργανικών θέσεων με τη συμπλήρωση 14 ετών πραγματικής συνολικής υπηρεσίας Αξιωματικού.

 

Μετά την ανακοίνωση που αναφερόταν στο  ανωτέρω Π.Δ. δεχθήκαμε αρκετά μηνύματα από αναγνώστες του Policenet.gr , οι οποίοι μας ρωτούσαν γιατί αργεί η έκδοση του και αν τελικά έχει υπάρξει κάποια "εμπλοκή".

Απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα έδωσε η προχθεσινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. η οποία διευκρίνισε πως το ανωτέρω Π.Δ. υπεγράφη την 6-4-2023 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο και ήδη, αφού διαβιβάσθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, βρίσκεται στο ΣτΕ για την τελική φάση της προβλεπόμενης νομοτεχνικής διαδικασίας.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη επί του θέματος το Policenet.gr θα επανέλθει για να σας ενημερώσει.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis