Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΚΡΙΣΕΙΣ
16:19 | 07/02/2023

Ανοιχτή Επιστολή της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

κ. Υπουργέ,

Την  21η Ιανουαρίου 2022 η Ομοσπονδία μας κατέθεσε σε εσάς, ως πολιτικό προϊστάμενο του Σώματος, πρόταση σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των ανωτέρων Αξιωματικών καθώς και την αύξηση των οργανικών θέσεων στους βαθμούς του Υποστρατήγου, του Ταξιάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντή.

Η πρόταση αποσκοπούσε στη δικαιότερη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία και θεωρούσαμε ότι θα θεράπευε το μεγαλύτερο μέρος των παθογενειών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την απώλεια κάθε προοπτικής υγιούς εξέλιξης και ελπίδας της μεγαλύτερης μερίδας των Αξιωματικών. Αμέσως τότε, ζητήσατε την επεξεργασία των προτεινομένων ρυθμίσεων από τη φυσική ηγεσία και τον τότε Γ.Γ., σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, προκειμένου να λάβουν την τελική νομική μορφή και να προχωρήσετε στις περαιτέρω δικές σας προτάσεις και ενέργειες στο επίπεδο όπου έπρεπε να γίνουν. 

 Η εν λόγω διαδικασία  έχει περατωθεί πλέον  και βρίσκεται στα χέρια σας, το χρονίζον αίτημα της Ομοσπονδίας έχει υπερωριμάσει και είναι αδήριτη και επιτακτική η ανάγκη της ανάληψης της σχετικής πρωτοβουλίας από πλευράς σας, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια κατάσταση η οποία μόνο απογοήτευση και δυσαρέσκεια δημιουργεί στις τάξεις των Αξιωματικών, ιδίως των μεσαίων και ανωτέρων βαθμίδων. Εσείς ο ίδιος έχετε δηλώσει ότι αντιλαμβάνεστε πόσο άδικο, ισοπεδωτικό και εν τέλει αντιπαραγωγικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν Αξιωματικοί καθηλωμένοι επί μια ολόκληρη δεκαετία σχεδόν στο βαθμό του Αστυνόμου Α΄.  Πόσω μάλλον  όταν απώλεσαν  την προοπτική  να προαχθούν μετά και τις πρόσφατες κρίσεις. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι κρίσεις του 2023 ενέτειναν ακόμη περισσότερο το ήδη τεράστιο πρόβλημα φέρνοντας σε αντίστιξη, Αξιωματικούς σε παραμονή στους ανώτατους βαθμούς επί μια δεκαετία, σχεδόν στα όρια της ΄΄ ισοβιότητας ΄΄. Είναι προφανές πως το χάσμα είναι τεράστιο και πρέπει άμεσα να γεφυρωθεί προκειμένου να επέλθει η δέουσα ισορροπία. Οι λοιποί οργανισμοί έχουν επιλύσει τα ζητήματα αυτά με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Πυροσβεστικού Σώματος, με σχετική τροπολογία στο υπό ψήφιση Σ/Ν του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κάτι το οποίο καθιστά την Ελληνική Αστυνομία ουραγό σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη των Αξιωματικών της.

 Ήταν  και είναι συνειδητή επιλογή να μην εκφραζόμαστε με κραυγές αλλά να στρεφόμαστε σε τακτικές που  αρμόζουν σε Αξιωματικούς, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία και να κινούμαστε όπως επιβάλλει το ιδεώδες του Αξιωματικού, εντός των θεσμικών πλαισίων και μόνον. Όμως, η συσσωρευμένη αγανάκτηση και απογοήτευση των ανωτέρων Αξιωματικών ξεχείλισε και πλέον δεν υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία θα μπορούσαν να αντικρύσουν την αίσθηση απαξίας από πλευράς της Πολιτείας προς αυτούς. ΔΕΝ  ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

 Κ. Υπουργέ

Σε λίγες  εβδομάδες η Βουλή θα κλείσει λόγω των επερχομένων εκλογών και συνεπώς ο διαθέσιμός χρόνος είναι ελάχιστος και υπερπολίτιμος.  Η ώρα των αποφάσεων ήγγικεν και πρέπει αμελλητί να προωθήσετε προς επίλυση ένα υπερώριμο αίτημα το οποίο θα δώσει ελπίδα σε Αξιωματικούς οι οποίοι εισήλθαν στη χορεία τους  ευέλπιδες και κατήντησαν, λόγω της αβελτηρίας και της ακηδίας των προηγουμένων πολιτικών και φυσικών  ηγεσιών,  να είναι απέλπιδες. Είναι αποκλειστικά και μόνο στην απόλυτη ευχέρειά σας να σηκώσετε την ταφόπλακα που σκεπάζει τα όνειρα και την ελπίδα τους και να τους δείξετε πως η Πολιτεία νοιάζεται για αυτούς. Τολμήστε το και δώστε λύση εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

 

2021 03 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis