Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 03/12/2023

Συγκινητικός ο λόγος του Διοικητή

Σημαντική η προχθεσινή ημέρα για την κοινωνία της Νάουσας και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των δοκίμων αστυφυλάκων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας.

Διαβάστε επίσης

Η Σχολή της Ελληνικής Αστυνομίας, μια Σχολή υπόδειγμα λειτουργίας και εγκαταστάσεων, επαναλειτούργησε έπειτα από 10 χρόνια, φέρνοντας πολλαπλά οφέλη στην πόλη της Νάουσας.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι οικογένειες των 294 δόκιμων Αστυφυλάκων που έδωσαν ενώπιών τους και υπό την σημαία της Αστυνομίας, τον όρκο τους και να ακολουθήσει η εκπαίδευσή τους για τα επόμενα 3 χρόνια.

 

Την Ημερήσια Διαταγή ανέγνωσε η Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, Αστυνόμος Α' Βασίλης Κεφτές, ο οποίος χαρακτήρισε την ημέρα ορόσημο και αφετηρία για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, καθώς έπειτα από 10 χρόνια σιγής η Σχολή καλωσορίζει 294 νέους πρωτοετείς αστυφύλακες.

«Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο και αφετηρία για όλους εμάς, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους στο Τ.Δ.Α. Νάουσας καθώς έχουμε την τιμή, μετά από 10 χρόνια σιωπής και σιγής στον χώρο αυτό, να καλωσορίσουμε τους πρώτους 294 νέους πρωτοετείς δόκιμους αστυφύλακες.
 

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η πνευματική, ψυχική και σωματική προετοιμασία των δοκίμων αστυφυλάκων, η άρτια επαγγελματικής τους κατάρτιση και η διαμόρφωση ήθους και χαρακτήρα ώστε να καταστούν άριστοι αστυνομικοί και να καταξιωθούν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη», σημείωσε ο κ. Διοικητής.

 

Απευθυνόμενος στους δόκιμους αστυφύλακες, είπε, «Πριν από λίγα λεπτά δώσατε τον όρκο υπό την σημαία της Σχολής και ενταχθήκατε και επίσημα πλέον στο ένδοξο και ιστορικό Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πριν από λίγες εβδομάδες, έπειτα από έναν δύσκολο αγώνα μέσω των Πανελληνίων, αποφασίσατε να κάνετε ένα νέο βήμα στη ζωή σας, αφήνοντας την ασφάλεια της οικείας σας και πλέον ανήκετε στην μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Να το πιστέψετε και να το κάνετε βίωμα στη ζωή σας. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι μια μεγάλη οικογένεια της οποίας πλέον είστε μέλη. Σας συγχαίρω για την επιτυχία και την επιλογή σας και σας διαβεβαιώνω ότι επιλέξατε ένα ενδιαφέρον, πολύπλευρο και με μεγάλους ορίζοντες και προοπτικές λειτούργημα. Αν και είχατε και άλλες επιλογές, επιλέξατε να φορέσετε ενσυνείδητα τη στολή του δοκίμου αστυφύλακα. Να νιώθετε υπερήφανοι για αυτή την επιλογή σας. Το λειτούργημα που επιλέξατε είναι σπουδαίο».

 

Απευθυνόμενος στους γονείς, τους διαβεβαίωσε ότι «Τα παιδιά σας θα είναι ασφαλή στην νέα τους οικογένεια, την Αστυνομική οικογένεια και θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε η φοίτησή τους στη Σχολή και η σταδιοδρομία τους στο Αστυνομικό Σώμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας.

 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές Ημαθίας, τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του δήμου Η.Π. Νάουσας και της Π.Ε. Ημαθίας, την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το προσωπικό και συναδέλφους των υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Αρχηγείου, των Αστυνομικών Ακαδημιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συναδέλφους στο Τ.Δ.Α. Νάουσας, την τοπική Εκκλησία, ευχαρίστησε όσους με την προσωπική τους συνεισφορά, ανέστησαν όπως είπε χαρακτηριστικά, ως τον Φοίνικα, μετά από 10 χρόνια σιγής, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας.

Κλείνοντας, ευχήθηκε υγεία και καλή σταδιοδρομία στους νέους δόκιμους αστυφύλακες.

veriotis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis