Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
παναθηναϊκος_amna
20:44 | 11/11/2023

Ο περσινός πρωταθλητής Παναθηναϊκός «αντέδρασε» μετά την προ εβδομάδος ήττα του απ’ την ΑΕΚ (3-1) και νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 στο κλειστό του Μετς, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών, βάφοντας στα «πράσινα» το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. Ένα παιχνίδι συγκλονιστικό σε εξέλιξη, το οποίο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από απόφαση της ΕΟΠΕ και κρίθηκε στις... λεπτομέρειες χάρις στην κλάση της Άτκινσον.

Τα σετ: 21-25, 25-15, 25-19, 19-25, 15-13

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο σετ απέναντι στις «πράσινες», με την Νίζετιχ να σηκώνει το βάρος στην επίθεση και να παίρνει ένα καθοριστικό προβάδισμα με 12-16, το οποίο συντήρησε ως το φινάλε μέχρι το 21-25.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός άρχισαν να «ξυπνάει» επιθετικά με την Σάμανταν και Άτκινσον να κυριαρχούν και να δίνουν ένα προβάδισμα 7 πόντων στο «τριφύλλι», το οποίο το οδήγησε εύκολα στο 1-1 (25-15) μετά τον πρώτο χρόνο της Μεταξά στον 25ο πόντο.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού έγινε ακόμη καλύτερη στο τρίτο σετ με την Γκρότους και την Άτκινσον να κάνουν τη... διαφορά και να οδηγούν τις «πράσινες» σε νέα διαφορά 7 πόντων (22-15), στην οποία ο Ολυμπιακός δεν είχε «απάντηση» ως το τελικό 25-19.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε πολύ πιο ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το 8-8, για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 απ’ τις «ερυθρόλευκες» απ’ την στιγμή που πήγε στο σερβίς η Νίζετιχ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και τη διαφορά, έχοντας πολύ καλύτερες ιδέες κι αποτελεσματικότητα στην επίθεση που τον οδήγησε στο 10-17 απ’ την επίθεση άουτ της Καρκάθες, φτάνοντας με άνεση ως  το 19-25 

Στο τάι-μπρέικ «έσπασαν» ξανά καρδιές. Οι δύο «αιώνιοι» πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 5-5, όταν ένα μίνι-ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με πρωταγωνίστριες τις Άτκινσον, Σαμαντάν, Γκρότους τον έφερε στο 9-5. Ο Ολυμπιακός μετά το τάιμ-άουτ «επέστρεψε» και μείωσε σε 12-11 με την επίθεση άουτ της Καρκάθες.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο πόντους απ’ τις Καρκάθες κι Άτκινσον, ο Ολυμπιακός «απάντησε» εις δπλούν με το άστοχο σερβίς της Καρκάθες και τον πόντο της Κούμπουρα, όμως το σετ κατέληξε στον Παναθηναϊκό χάρις στον τελευταίο πόντο της Άτκινσον, που διαμόρφωσε το τελικό 15-13.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis