Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
κρουαζιέρα
22:44 | 25/03/2023

«Χωρίς καμία αμφιβολία, σε ένα αβέβαιο μέλλον και με τις κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο τουρισμός είναι ο τομέας που στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια και την εθνική οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, τα μηνύματα που έρχονται για τη φετινή σεζόν, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, είναι πολύ αισιόδοξα και αυτό φαίνεται τόσο από τις κρατήσεις όσο και από τα στοιχεία των πτήσεων, της επιβατικής κίνησης και των ταξιδιωτικών εσόδων στις αρχές του έτους που υπερβαίνουν τις επιδόσεις του 2022.

Διαβάστε επίσης

Αναφορικά με την κρουαζιέρα -η οποία το 2022 κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και επεκτάθηκε στους 11 μήνες του έτους- φέτος αναμένεται να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 15%. Ο υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: «Αυτό είναι κατά την άποψή μου ένα μεγάλο success story. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν θα έλεγα 2ης ή 3ης διαλογής για κάποιους σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό κομμάτι. Εμείς κάναμε μία υπέρβαση στην προπέρσινη ΔΕΘ αναβαθμίζοντας το λιμάνι ως τουριστικό κόμβο. Και πράγματι από 13 - 14 κρουαζιερόπλοια που υπήρξαν την προηγούμενη σεζόν, φτάσαμε στα 78 πέρσι και φέτος νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε τα 100. Ταυτόχρονα, έχουμε πάνω από 50% home-porting, που σημαίνει ότι έρχονται ταξιδιώτες, μένουν στην πόλη, μένουν στα ξενοδοχεία, τρώνε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια, ψωνίζουν από τα καταστήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ζωντανές συνδέσεις που έκανε η τηλεοπτική εκπομπή με τη Σάμο και την Κρήτη, επαγγελματίες του τουρισμού υπογράμμισαν τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών από τα ταξιδιωτικά έσοδα, τις ευοίωνες προβλέψεις για το 2023 αλλά και το ρόλο που είχε στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος η καθιέρωση Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμός την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας σχετικά με τη Σάμο επεσήμανε ότι πέρυσι το νησί υποδέχτηκε 278.000 επισκέπτες με πάνω από 2.000 πτήσεις. Φέτος οι προβλέψεις καταδεικνύουν περαιτέρω αύξηση κατά 20%, ενώ όλα δείχνουν ότι η Σάμος θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά στον τουριστικό τομέα για την επόμενη πενταετία. Αναφορικά με την Κρήτη υπογράμμισε ότι η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ. «Από αύριο ξεκινούν πτήσεις από Βερολίνο, Λονδίνο, Κοπεγχάγη και μεθαύριο 11 πτήσεις την ημέρα από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η σεζόν ήταν εξαιρετική για την Κρήτη το 2022- σημείωσε ρεκόρ- και θα είναι ακόμα πιο ισχυρή για το 2023», δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis